“Hier bloeien wilde bloemen, groeien groenten als kool en vallen de appels niet ver van de boom,” vertelt Erik van Wijk. Samen met medebuurtbewoner Esther Slegh nam hij het initiatief om op een braakliggend terrein aan de Rakstraat een buurttuin te creëren.

“Na de sloop van verschillende panden enkele jaren geleden kwam er een stuk grond vrij te liggen. In overleg en met (financiële) hulp van Woonstad Rotterdam ligt hier sinds dit voorjaar onze Rakakker,” vervolgt Erik van Wijk zijn verhaal.

Groene oase
De plannen voor de tuin ontstonden in november vorig jaar. Met het echte opbouwen, planten en zaaien is gestart in februari. “Mede vanwege het slechte voorjaar en de korte periode waarin we konden verbouwen is nog niet alles uit de grond gekomen. Maar we hebben nog veel plannen voor de komende periode. In het voorjaar van 2014 moet de buurttuin zijn uitgegroeid tot onze kleine groene oase.” De tuin is een duurzaam project, voor de aanleg worden zoveel mogelijk materialen hergebruikt. Zo zijn de bakken gemaakt van stenen die over waren van de nieuwbouw in Nieuw Crooswijk.

Samen klussen in het weekend
Niet iedereen was meteen enthousiast over de komst van de buurttuin. De initiatiefnemers hebben geïnvesteerd om draagvlak te krijgen in de buurt. “De buurt was een beetje uiteen gevallen. Door de komst van de tuin beginnen de onderlinge contacten weer aan te trekken. Vanuit de buurt hoor ik dat bewoners weer weten wie er allemaal woont. Een win-win situatie: het brengt de buurt samen én levert gezond eten op,” aldus Erik van Wijk.

Iedereen is welkom in de buurttuin. Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Kijk dan regelmatig op www.facebook.nl/Rakakker.

KLIK HIER voor het laatste nieuws van de Deelgemeente of DOWNLOAD de PDF met al het nieuws.

 

Deelgemeente Kralingen Crooswijk

 

rakakker
Van de Rakakker mag iedereen in de wijk de vruchten plukken