Nederlandse team aan de leiding in FEI Nations Cup Dressage

Rotterdam, 1 juli 2021 – Regerend Europees kampioen Isabell Werth (DE) won vanochtend met Weihegold met 80,717% overtuigend de Grand Prix van de landenwedstrijd. Hans Peter Minderhoud (NL) en GLOCK’s Dreamboy N.O.P. eindigden op een tweede plaats met 77.174% en de derde plaats was voor Edward Gal (NL) met GLOCK’s Total US. Na de Grand Prix gaat het Nederlandse team, dat verder bestaat uit Dinja van Liere met Hermes en Marlies van Baalen met Go Legend aan de leiding in de FEI Nations Cup Dressage.

Isabell Werth reed met haar ervaren zestienjarige zwarte merrie een degeljke proef, waarbij sommige passage / piaffe reprises door de juryleden met een 9 werden beloond. “Door Corona hebben we dit jaar slechts vijf wedstrijden gereden in plaats van dertig.  Het is fijn dat wij nu weer kunnen rijden.”

Ook Hans Peter Minderhoud reed een sterke proef met een klein foutje in de wissels om de twee passen. Voor GLOCK’s Dreamboy N.O.P. was het zijn beste Grand Prix tot zover. “Dreamboy was fris en vrolijk en ik heb fijn kunnen rijden”, aldus Hans Peter Minderhoud. “En natuurlijk ben ik heel blij met de uitslag.”

Dinja van Liere en Hermes reden in Rotterdam een Persoonlijk Record. Ook Marlies van Baalen reed een fijne proef met Go Legend, duidelijk met progressie sinds het NK dressuur, enkele weken geleden. “Go Legend is nog erg jong en leert heel veel van wedstrijden zoals deze.” In de proef van Edward Gal en GLOCK’s Total US zaten erg sterke onderdelen. Bij de zigzag appuyementen ging het niet helemaal goed. Die fout kostte de combinatie veel punten.

Bondscoach Alex van Silfhout moet voor maandag 5 juli a.s. zijn team bekend maken voor Tokio. “Ik heb weer veel informatie gekregen. En dat is nodig. De combinaties hebben in de afgelopen tijd minder wedstrijden gereden. Daarbij zijn de huidige paarden ook erg jong. Het is een lange reis naar Tokio en de omstandigheden zijn daar ook anders. Goed om mee te nemen in mijn afwegingen. Juist het rijden in een stadion zoals hier geeft weer extra informatie. Ik ga de komende dagen overleggen met de topsportmanager van de KNHS.”

De FEI Nations Cup Dressage krijgt zaterdag de finale. Vanaf 16.00 uur is de Grand Prix Special. Hierin rijden Hans Peter Minderhoud en Dinja Van Liere voor TeamNL. Bondscoach Alex van Silfhout heeft Edwrad Gal en Marlies van Baalen aangewezen voor de Kür op Muziek die vanaf 19.00 uur plaats vindt.

Het CHIO Rotterdam is dit jaar met een gelimiteerd publiek. De meest recente versoepelingen kwamen te laat om nog tribunes bij te bouwen en kaarten te verkopen.  Het evenement is volledig online te volgen via verschillende kanalen. Dressuurliefhebbers kunnen zelf live mee-jureren tijdens de dressuurrubrieken met de Spectator Judging app.

(Ingezonden mededeling CHIO)


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.