‘Dit had heel anders kunnen aflopen’

Bonje tussen klanten van een snackbar op de Crooswijkseweg liep in mei volledig uit de hand, bleek onlangs in de rechtszaal. Een 16-jarige jongedame, die met een aantal neefjes versnaperingen kwamen in slaan, kreeg het aan de stok met een 20-jarige Crooswijkse. Die stoorde zich – net als het latere slachtoffer zelf – aan het wilde gedrag van de stoeiende neefjes.

‘Laat ze elkaar maar lekker afmaken’, zei de Crooswijkse tegen de 16-jarige. Die vond de opmerking ‘niet echt plezierig’ en ging daarvoor verhaal halen. Op beelden van de beveiligingscamera is te zien dat de Crooswijkse het eerste uithaalt tijdens de ruzie buiten voor de eettent. Ze rukte bij het minderjarige slachtoffer aan de haardos, deelde knietjes en trappen uit en duwde haar uiteindelijk door de etalageruit.

Te laat
‘Dit had zomaar heel anders kunnen aflopen. Als ze geraakt was door zo’n groot stuk glas had het slachtoffer dodelijk gewond kunnen raken’, aldus de officier van justitie. Hoewel de rechtszaak zonder de verdachte was begonnen, omdat zij ruim een kwartier te laat de rechtszaal binnenstapte, kreeg ze van de politierechter toch nog de mogelijkheid om op de beschuldiging en strafeis te reageren.

Tevergeefs
‘Ik sloeg haar niet door dat raam. Ik wou voor mezelf opkomen. Zij begon de aanval en ik duwde haar, waardoor ze door de ruit viel. Maar ze was er zelf bij gaan staan’, zei de Crooswijkse tevergeefs nog tegen de rechter. Die veroordeelde haar uiteindelijk tot betaling van smartengeld aan het slachtoffer van 250 euro en daarnaast de geëiste werkstraf van 60 uur.

(van onze rechtbankverslaggever)


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.