310.000 Nederlanders zijn blind of slechtziend. Bij 70% van de mensen kan dit voorkomen worden. De OOGbus, een initiatief van Het Oogziekenhuis Rotterdam, biedt oogzorg aan in uw eigen woonomgeving In januari, februari en maart rijdt de OOGbus in Zuid-Holland.

Bent u ouder dan 50 jaar? Dan kunt u de gezondheid van uw ogen laten onderzoeken door een HBOopgeleide optometrist. Uit onderzoek is gebleken dat meer dan 37% van de in de OOGbus onderzochte mensen beter kan zien met aangepaste brilglazen of naar de oogarts verwezen moet worden vanwege een oogaandoening. Voorkom onnodige blind- of slechtziendheid door uw ogen regelmatig te laten onderzoeken en eventuele oogaandoeningen tijdig te laten ontdekken.

oogbus

Wat wordt getest?
Tijdens het oogonderzoek in de OOGbus wordt de gezichtsscherpte bepaald, de buiten- en binnenkant van de ogen bekeken en de oogdruk gemeten. Direct na het onderzoek krijgt u de uitslag en een professioneel advies. Het oogonderzoek in de OOGbus kost € 47,50. De OOGbus heeft geen winstoogmerk: eventuele opbrengsten komen ten goede van de verdere uitrol van de OOGbus en wetenschappelijk onderzoek naar oogaandoeningen op hogere leeftijd.

oogbus 2

Afspraak maken
Geïnteresseerd? Maak dan een afspraak door te bellen naar 010 – 402 34 14 of een e-mail te sturen naar info@oogbus.nl. Wilt u meer weten over de OOGbus? www.oogbus.nl