• 5 december tuin weer open
  • 15 december Lichtjesavond
  • vanaf 24 januari tekenlessen op de tuin

Werkzaamheden voorspoedig verlopen
De werkzaamheden aan onze tuin verlopen voorspoedig! Alles wijst erop dat we u vanaf 5 december – op tijd voor de traditionele Lichtjesavond op 15 december – weer welkom kunnen heten. De tuin is dan beter bestand tegen de steeds langer wordende droge en natte periodes.

Mooie looplaag
Wat tijdens een bezoek dan direct in het oog springt zijn de opnieuw uitgegraven wandelpaden. Ze hebben een mooie dikke looplaag gekregen en zijn niet langer glibberig en glad. Verborgen in de grond onder het pleintje bij de kas zijn kratten aangebracht. Zo wordt gezorgd voor een vlotte waterafvoer als het regent én voor beschikbaar water in periodes van droogte. Daar zullen onze planten en bomen, die nu vaak last hadden van rottende wortels – heel blij mee zijn!

Nieuwe inspiratie
Er is lang en door veel Rotterdamse partijen gewerkt aan dit plan, waarbij de bijdrage van Rotterdams Weerwoord zeker genoemd moet worden. De stichting Vrienden van de Botanische Tuin Kralingen dankt alle betrokkenen!

Natuurlijk zijn onze tuinvrouwen Judith en Petra blij dat ze weer als vanouds aan de slag kunnen. Dat doen ze vol nieuwe inspiratie want er is ondanks de sluiting niet stilgezeten. Zij zijn samen met een aantal vrijwilligers op andere groene locaties in Rotterdam en daarbuiten aan de slag gegaan.

Vragen over dit project? Neem dan contact op via telefoonnummer 088 – 600 39 00 of e-mailadres botanischetuin@natuurstad.nl.

 

15 december Lichtjesavond
Een sfeervoller begin van de kerstvakantie kun je je niet voorstellen: de traditionele Lichtjesavond in de botanische tuin Kralingen op vrijdag 15 december a.s. vanaf 19.00 uur branden de kaarsjes en is iedereen welkom.

In de verwarmde kas wordt chocolademelk en warme glühwijn geschonken met een lekkere oliebol daarbij. De vuurkorf brandt en in het donker kunt u een mooie wandeling maken door onze sprookjesachtig verlichte tuin!

De Botanische Tuin Kralingen heeft veel te danken aan een grote groep vrijwilligers die onder leiding van beheerders Judith en Petra bijdraagt aan het onderhoud. Natuurlijk zijn zij er tijdens de Lichtjesavond bij. U komt toch ook?

 

Tekenlessen op de tuin
Vanaf januari 2024 iedere derde donderdag van de maand.

“Waar je bent is het mooi”. Dat is de slagzin van kunstenaar Sonja van Dolron, een doorkijkkunstenaar van beroep. Beter kijken, doorkijken is haar devies. Zij fotografeert en schildert het alledaagse als monumenten van ons bestaan.

Wat: teken- en schilderlessen
Waar: in de Botanische tuin Kralingen
Wanneer: elke Derde Donderdag van de maand van 10.00u tot 12.00u.
Wie: echt voor iedereen.

Tijdens Open Monumentendag was zij voor het eerst in de Botanische tuin, om te schilderen met bewoners uit de buurt. Het was een heerlijke doorkijksessie, waarbij iedereen met volle teugen van alle kleuren, vormen en ritmes van de tuin genoot, en een poging deed dit zo krachtig mogelijk op papier te krijgen. Er werden kleurexplosies geschilderd, gedetailleerde bladformaties geschetst en mooie composities gevonden in alle hoeken van de tuin.

Vanaf januari 2024 zal Sonja van Dolron elke derde donderdag van de maand van 10.00u tot 12.00u met de buurtbewoners doorkijken en schilderen in de tuin. Zij neemt steeds weer een ander materiaal mee om uit te proberen met haar atelier op wielen. Je leert intussen van alles over de regels van de beeldende kunst in het platte vlak.

Heb je nog nooit getekend, geen zorgen, Sonja helpt je gewoon op weg. Ben je al heel ervaren, dan zoekt Sonja graag een nieuwe uitdaging voor je.

Wil je komen op zoek naar kleur, ritme en licht, geef je wel even van tevoren op. Dan ben je verzekerd van een plekje. Mail naar sonjavandolron@gmail.com. Weet je pas op het laatste moment of je mee kunt doen, kom dan toch. Hoogstwaarschijnlijk kan Sonja nog wel een plekje voor je regelen. Je kunt ook bellen: 0647482459

Meer over Sonja van Dolron haar werk: sonjavandolron.com
Over haar rijdende atelier op wielen waarmee ze op verschillende locaties lesgeeft: atelieropwielen.com

Draagt u de Stichting Vrienden van de Botanische Tuin Kralingen een warm hart toe?
Uw bijdrage is welkom op gironummer: NL35 INGB 0003 0856 39.

(Ingezonden mededeling www.botanischetuinkralingen.nl)

 

 


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.