Rotterdam – De 23-jarige Rotterdammer die maandag 6 april werd aangehouden naar aanleiding van een schietincident op de Bergselaan in Rotterdammer is donderdagavond na verhoor heengezonden. Hij is geen verdachte meer. Bij het schietincident raakte een 20-jarige Rotterdammer zwaargewond. Een aantal kogels raakte woningen in de omgeving.

Buurtbewoners belden maandagavond 6 april rond 21.15 uur de politie nadat ze schoten hoorden. Op de Bergselaan vonden politieagenten een man die bleek te zijn neergeschoten. Hij werd in kritieke toestand overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum. Inmiddels is de toestand van het slachtoffer stabiel.

De 23-jarige Rotterdammer werd vlak na het incident bij de plaats delict aangehouden op verdenking van betrokkenheid. Hij is na verhoor op donderdagvond 9 april heengezonden en is geen verdachte meer.

Onderzoek
De politie is met een team van in totaal 20 mensen met het onderzoek bezig. Rechercheurs hebben met diverse getuigen gesproken, hebben beelden veilig gesteld en er is technisch onderzoek op en rond de plaats delict gedaan.

Heeft u informatie?
De politie zoekt nog altijd naar getuigen. Heeft u iets gezien, gehoord of weet u meer over de achtergronden van dit schietincident? Bel onderzoeksteam Bergselaan via de opsporingstiplijn op 0800-6070 of mail naar tgobergselaan@politie.nl. Als u anoniem wilt blijven, belt u naar M. 0800-7000.

Politie.nl