Bourgondisch Kralingen overtrof verwachtingen

mei 17, 16 Bourgondisch Kralingen overtrof verwachtingen

Eet & drinkcombinaties op de Kralingse Plas tijdens Pinksterweekend

De 2e editie van Bourgondisch Kralingen heeft afgelopen weekend de verwachtingen overtroffen . Het ‘ruik, proef, bewonder’ evenement van de betere Kralingse eet- en drink combinaties vond dit jaar plaats van vrijdag 13 t/m zondag 15 mei op een 2000 m2 ponton dobberend op de Kralingse Plas, nabij The Boathouse (www.theboathousekralingen.nl). Diverse restaurants lieten het publiek kennismaken met bijzondere creaties uit de keuken. De publiekstrekker voor de echte fijnproever was restaurant Fred, het met twee Michelinsterren bekroonde toprestaurant in Kralingen. Fred Mustert vertelt enthousiast: ‘Ik heb echt genoten. Van de professionaliteit, de sfeer én de drukte. Volgend jaar zijn we er weer bij!’.

Food & wine
Ook Restaurant De Schone Lei, Zino, De Hemel op Aarde, Woodz, Schmidt Zeevis, Stobbe, Curry’s, Flammkuchen en De Tuin van de Vier Windstreken hebben de gasten van het evenement flink verwend. Zo serveerde De Schone Lei de alom bekende ‘Kip in de Pocket’, knapperige pitabroodjes gevuld met gebraden blokjes kipfilet en chilimayonaise naar geheim recept. Daarnaast werden wijnliefhebbers door wijnspecialist W&S op hun wenken bediend met de meest smaakvolle wijnen die de wijnwereld rijk is.

Bourgondisch Kralingen cr

Live muziek op de Kralingse Plas
Op muziekgebied zette de Hans Dulfer Band op vrijdagavond de muzikale toon. Alle gasten wisten de dansvloer direct te vinden door de energieke muziek van de band onder aanvoering van de 75 jaar jonge Hans Dulfer. Zaterdag en zondag zorgden ‘Septeto Trio Los Dos’ en ‘Shaky Ground’ voor spetterende optredens. Meer foto’s hier
Zie ook: www.bourgondischkralingen.nl en facebook.com/bourgondischkralingen.

(ingezonden medededeling Today’s Specials, www.todays-specials.nl; foto’s: Sterfotograaf Winish Chedi)

Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Facebook

3 Reacties

 1. Carla /

  Overtrof de verwachtingen?! Hoe laag waren die dan wel niet….. Wij vonden het in ieder geval een knappe tegenvaller. Waarvoor betaal je eigenlijk die 10 euro entree als je daarna alles, maar dan ook alles nog eens met muntjes moet betalen. Eerst al een raar systeem dat je een glas moet huren en dat 1 muntje 2,50 kost en er drankjes worden aangeboden voor 1,5 muntje … Maar goed, bij de een betaal je voor een bodempje witte wijn 2 muntjes, en bij de centrale bar 1,5 voor een royaal glas. Zou volgens mij overal hetzelfde moeten zijn (want al aan de dure kant). We waren vorige week bij het Jazzfestival Breda en dat was echt stukken beter georganiseerd. De grootste aanfluiting vond ik het optreden van zondagmiddag. De band presteerde het om een half uur te doen aan sound checken, terwijl het best fris was in het paviljoen en je dan gewoon een half uur kleumend staat te wachten tot het dan eindelijk eens begint. Verder doet u in het stukje vermoeden met de kreet “verwennen”dat er iets gegeven werd, me dunkt 4 munten voor een minihapje, al is het dan van Fred, is een best prijsje. Nee volgend jaar passen wij….

 2. André /

  Beste Carla,
  Het zou denk ik te ver gaan als de hele organisatie, locatie en het entertainment ook nog eens met muntjes betaald zou moeten worden en u het risico zou lopen om in een kapotgevallen, achtergelaten, glas zou staan.
  De soundcheck van de band was om 15.45u. Voor en na de soundcheck trad Jazzy D op. Om 16.00u is de band begonnen met de eerste set van hun optreden. Door omstandigheden is deze ingekort en heeft u wederom kunnen genieten van een optreden van Jazzy D. Het entertainment programma liep dus gewoon door, zij het met een iets aangepast tijdschema.De tweede set van de band begon om 17.00u en duurde ruim anderhalf uur. De reden van de aanpassing is meerdere malen door de zangeres van de band bekend gemaakt en heeft daarvoor begrip gevraagd.
  Ik ben in ieder geval blij dat u alle elementen, eten drinken en entertainment van “Bourgondisch Kralingen” heeft beleefd.

 3. Bas /

  Wij waren een stuk positiever, maar nou scheelt het misschien dat wij vrijkaarten hebben gekregen 🙂 Maar zeker toen ’s middags het zonnetje op het dak stond, hadden we niets te klagen. Wij kwamen dan ook eigenlijk vooral voor Shaky Ground. Helaas konden die pas later beginnen vanwege geluidsoverlast. Iets met paarden in de buurt, begrepen we (??). Toen ze uiteindelijk om vijf uur konden starten, werd het toch nog een geweldige middag, wat een energie en lol op het podium! Als er een volgend jaar komt (liefst weer met Shaky), dan gaan we zeker weer. Hopen we wel op een beetje beter weer!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *