Rijkswaterstaat voert in de nachten van dinsdag 6 en woensdag 7 juni reguliere inspectiewerkzaamheden uit aan de Van Brienenoordbrug. Tijdens deze  inspecties wordt de werking van het beweegbare deel van de brug onder verschillende omstandigheden gecontroleerd. In verband met deze controle is de weg in beide richtingen voor alle wegverkeer afgesloten van dinsdag 6 juni 23:00 uur tot en met woensdag 7 juni 05:00 uur en van woensdag 7 juni 23:00 uur tot en met donderdag 8 juni 05:00 uur. Dit betreft zowel de hoofd- als parallelrijbaan. Houd rekening met omleidingsroutes en extra reistijd.

Omleidingsroutes
Het verkeer wordt omgeleid via de A20, A4 en A15. Vervoer van gevaarlijke stoffen wordt omgeleid via de daarvoor ingestelde routes.

Hinder voor (brom)fietsers
(Brom)fietsers en voetgangers worden tijdens de nachtelijke afsluitingen groepsgewijs begeleid door verkeersregelaars bij het oversteken van de brug. Aan beide zijden van de brug worden zij bij de afzetting door verkeersregelaars opgevangen.

De inspectiewerkzaamheden
Bij de inspecties controleren we bijvoorbeeld de veilige werking van vergrendelingen, hoe het beweegbare deel van de brug zich gedraagt na een korte stroomuitval en de noodstop. Deze inspecties voert Rijkswaterstaat geregeld uit aan alle bruggen; ze zijn onderdeel van het onderhoudsregime.

Hinder voor het scheepvaartverkeer
Vanwege controle van het beweegbare deel van de brug is op deze locatie geen doorvaart voor de hoge scheepvaart mogelijk van dinsdag 6 juni 23:00 tot en met woensdag 7 juni 05:00 en van woensdag 7 juni 23:00 tot en met donderdag 8 juni 05:00. De doorvaarthoogte van de vaste overspanning bedraagt NAP +25,00 meter. Schepen die te hoog zijn, dienen hun hoogte te verlagen of hun mast te strijken. Er is geen omvaarroute ingesteld. De scheepvaart is hier inmiddels over geïnformeerd middels een bericht voor de scheepvaart.

De meest actuele stand van zaken voor het scheepvaartverkeer is te vinden op de informatieborden langs de Nieuwe Maas en op www.vaarweginformatie.nl.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over de werkzaamheden op www.rijkswaterstaat.nl. Of bel met de landelijke informatielijn van Rijkswaterstaat, 0800-8002 (gratis).

(Persbericht Rijkswaterstaat)

Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)