Brückenbauer is een indiepop-band uit het Friese Joure, opgericht in 2011. Brückenbauer doet aan het soort indie waarin veel ruimte is voor strakke grooves, afgemeten economische arrangementen, divers gitaarspel en de kenmerkende hoge zang van zanger Bert. Inspiratie put de groep uit vergelijkbare bands als Spoon, The Posies, Motorpsycho (als zij het wat korter houden) en Pavement, hoewel de band vanzelfsprekend streeft naar een eigen invulling van het begrip Pop.

Want Pop is het hoe dan ook, met refreinen als schedelklevers en hooks die niet uit je hoofd te branden zijn. In december 2012 staan ze met het nummer ‘Shoot the other one’ op de VPRO luisterpaal. Deze zelfde maand werden ze door Herman Hofman uitgenodigd om live in de 3FM studio te komen spelen. Met name het afgelopen jaar heeft Brückenbauer veel optredens gedaan, in zowel het clubcircuit (Het Bolwerk, Iduna, Romein) als op diverse festivals (o.a. Noorderzon). Ook heeft de band een zeer goede indruk achtergelaten tijdens De Kleine Prijs van Fryslan, waarbij zanger Bert de prijs won voor beste zanger.

Begin 2012 ging de band de studio in met Phil Mills, en werd de eerste 3-track EP opgenomen. Een van de songs op deze EP, You Make It Sound So Easy, werd door Omrop Fryslan gebruikt als leadertune voor het Skutsje-journaal en kwam daarnaast geregeld voorbij in de dagprogrammering van Omrop Fryslan. In oktober ging de band voor de tweede maal de studio in, dit keer met Freek van der Heide (ex-Pioneers Of Love) om een nieuwe song getiteld Shoot The Other One op te nemen. Deze track komt binnenkort uit als voorproefje op de komende EP van de heren, waarvoor de opnames gepland staan voor begin volgend jaar.

Bert Steeman – Zang
Martin Halma – Drums/zang
Wouter Zijlstra – Basgitaar/zang
Marty De Vries – Gitaar/zang

Eetcafé JW  vrijdag, januari 25 – 22:30
Hoogstraat 16  Rotterdam