Jongeren die zich inzetten voor hun eigen wijk, bijna ondenkbaar voor sommige mensen. Maar ook deze groep heeft talenten, wil zich ontwikkelen en profileren in de buurt.Buurtwerk biedt ze deze kans middels het jongerenstraatcoach project.

Jongens en meiden vanaf 18 jaar kunnen zich opgeven en krijgen trainingen en workshops en worden klaargestoomd om straatcoach te worden. Dit is iemand die zich binnen de doelgroep ontpopt als rolmodel, zijn/haar leeftijdsgenoten aanspreekt op ongewenst gedrag, bemiddelt in de buurt, bewonersvergaderingen bijwoont en activiteiten ontplooit met en voor jongeren.

Buurtwerk is nog op zoek naar vier positief ingestelde jongeren (we zoeken vooral meiden maar ook jongens zijn van harte welkom) die iets willen betekenen voor de wijk. Dit kan op allerlei gebieden zijn, meer zeggenschap voor jongeren in de buurt, persoonlijke ontwikkeling of op een andere wijze positieve aandacht voor deze doelgroep.

Ben je 18 jaar of ouder, woonachtig in Kralingen of Crooswijk en heb je interesse? Bel dan met Jermain de Bies 0621-135124 of Wendy Rietveld 0621-135130.

Zie ook: www.buurtwerk.nl

(ingezonden mededeling SBKC)

Foto: buurtwerk.nl