Vanaf woensdag 3 april is er bij Zadkine een bijzondere Rotterdamse tentoonstelling te zien. ‘Rotterdam De Noorderlingen’ is het vervolg op de fotoserie Rotterdam De Zuiderlingen – 155 groepsportretten. In de tentoonstelling zijn twee foto’s te bewonderen met Zadkine-studenten in de hoofdrol.

De tentoonstelling Rotterdam De Noorderlingen toont een selectie van de 101 groepsportretten die zijn gemaakt in het Oude Noorden, Agniesebuurt en Provenierswijk. De tentoonstelling biedt een kennismaking met de mensen die wonen, werken, leren en recreëren in Rotterdam Noord. Joop Reijngoud en Linda Malherbe trokken twee jaar tijd door Rotterdam Noord.

zadkine02

De groepen zijn benaderd op basis van hun interesse: ze delen een passie, een woon- of werkplek, een opleiding of een beroep. De mensen werden aangesproken op iets waar ze trots op zijn, fierheid straalt van alle foto’s af. Groepen die onder andere zijn gefotografeerd zijn de kunstenaars van de Route Du Nord, Zadkine-studenten van de opleiding Onderwijsassistent en Haarverzorging, studenten van het Grafisch Lyceum, de darters bij Companje, de music-hosts in BIRD en de pizzabakkers van Angelo Betti.

De reizende tentoonstelling Rotterdam Noorderlingen is te zien bij Zadkine Horeca (Benthemstraat 27) vanaf woensdag 3 april in de centrale hal. De toegang is gratis.

www.zadkine.nl