Het zag er donker uit voor Café Gerdesia. De hoofdhuurder en gokkastenexploitant werd het niet eens met verhuurder Woonstad Rotterdam en dat zou het einde betekenen voor dat Kralingse café.

De klanten kwamen daartegen massaal in opstand. Uitbaatster Patrica Blom lijkt nu rechtstreeks van Woonstad te kunnen blijven huren. De voorwaarde is wel dat de thans leegstaande winkelruimte naast het café bij de bedrijfsruimte moet worden gevoegd. Patricia vindt dat oké, het zou meer ruimte voor de keuken opleveren.

In Café Gerdesia kun je ook goed eten, voor een klein prijsje. Vele buurtbewoners prikken een vorkje en drinken een bijbehorend glaasje. Op de foto klant, al 56 jaar(!), Peter Antvelink en Patricia Blom. Het rijtje vorige eigenaren van Café Gerdesia: André van de Ende, Frans Tieman, Nico Post, Ron Riesmeijer en Priscilla Spitter. Voor André van de Ende zou diens schoonmoeder ook nog in het café hebben gestaan. De bedrijfsruimte was ooit bedoeld als autoshowroom. Frans Tieman koos lang geleden het ruime sop, als zeezeiler. Patricia vertelt dat hij af en toe nog langskomt. Café Gerdesia is een typisch ‘bruin’ buurtcafé, ‘oude stijl’. Het kan nog. De buurtbewoners beleven er veel plezier aan. Houwen zo!


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.