Kenden onze ouders ‘de Chinees’ nog van overdadige porties, bij de moderne en kwalitatief betere Chinees gaat het om proeven van de verfijnde keuken. Chinees-Indisch Restaurant Wan Kok gaat daarin zeker met zijn tijd mee. Geen grote borden meer met bergen erop, maar veel kleine schaaltjes met aparte gerechtjes. Voor een vast bedrag kunt u bij Wan Kok eten wat en zoveel u wilt. Tijd voor een gezellige avond met verrassingen.

wankok02_01
wankok02_02
Om excessen te voorkomen zijn er wel wat spelregels gemaakt, maar als normale klant kunt u die wel vergeten. Het concept is simpel: u kunt eten wat u wilt en zoveel u wilt voor een vast bedrag, nl. 18,50 op maandag t/m zaterdag en voor 24,50 op zon- en feestdagen. De gasten krijgen een lijstje (zie boven) met, op de voor- en achterkant, alle gerechten. Daarop kunnen ze aankruisen wat ze in de eerste ronde willen eten. Als dit op is kruisen ze aan voor de volgende ronde, enz., enz. En er is echt een overvloed aan verschillende Chinese en Indische gerechten, bijna 100. Wij schatten in wat wij allemaal gaan eten en kiezen voor de bekende weg: ‘voor, hoofd en na’.

Kleine schaaltjes met van alles passeren de revue. Zoals gewoonlijk snoepen wij weer van elkaars gerechten, beoordelen en bestellen nog een keer dat ene, verrukkelijke gerecht. De ossenhaas met ananas laat zich helemaal goed smaken. Maar ook de garnalen in zoete saus zijn ook zeker niet te versmaden. Het blijkt een héél gezellige manier van eten te zijn.

Eigenaresse Hommy Wong komt vragen of alles naar wens is. Dat is het zeker. En ik maak haar meteen een compliment over de voortreffelijke witte wijn. Deze kwaliteit kom je bij een Chinees niet vaak tegen. Wan Kok bezorgt ook heel veel maaltijden. Onlangs werd het restaurant uitgeroepen tot de beste Chinees van Rotterdam vanwege hun uitstekende bezorgservice. Maar gezellig proeven op de Kortekade heeft, vanwege de sfeer, onze voorkeur.

 

wankok-logo

Chinees-Indisch Restaurant
Wan Kok

Kortekade 1-3
Rotterdam-Kralingen
Tel. 010-4526159

www.wankokrotterdam.nl

Ook voor catering, feestjes en bezorgen.

wankok01

ster culinair