Event alleen toegankelijk voor deelnemers, medewerkers en beperkt aantal genodigden

Het CHIO Rotterdam vindt dit jaar plaats van donderdag 1 juli tot en met zondag 4 juli 2021 op het terrein van de Rotterdamsche Manège. De voorbereidingen voor de 72ste editie van het CHIO Rotterdam, springen en dressuur, zijn in volle gang en er wordt naar uitgekeken om de hippische wereldtop te verwelkomen in het Kralingse Bos. Het komende CHIO is het allerlaatste selectiemoment voor de Olympische Spelen. Daags na het CHIO Rotterdam, op 5 juli, moeten alle landen hun selecties bekend maken. Mede daarom worden de allerbeste ruiters en paarden in het Kralingse Bos verwacht.

Op maandag 14 juni 2021 is de opbouw van het evenement gestart. Dat gaat anders dan voorgaande jaren. Een week voorafgaand aan het evenement worden er hekken in het bos geplaatst. Om zo lang mogelijk gebruik te kunnen maken van het bos en de overlast voor bezoekers van het bos te minimaliseren, wordt dit jaar gebruik gemaakt van lage drankhekken. Het is verboden om het evenemententerrein, het stallingsterrein en het manegeterrein, tussen de hekken, te betreden. Verder is het Kralingse Bos vrij begaanbaar. Het gedeelte van het bos voor Pannenkoekenhuis Boshut de Big is dit jaar geen onderdeel van het evenemententerrein en blijft vrij toegankelijk. De afbouw duurt tot en met vrijdag 9 juli 2021.

Corona 
Vanwege de corona-pandemie is de opzet van het CHIO Rotterdam aangepast. Zo is het event alleen toegankelijk voor deelnemers, medewerkers en een beperkt aantal genodigden. Het sportprogramma is iedere dag vóór 21.30 uur klaar en er is geen Stroodorp en er zijn geen grote live optredens. Het CHIO Rotterdam zal online worden uitgezonden.

Verkeersmaatregelen 
De wegafsluitingen zijn dit jaar minimaal. Zo blijft de Kralingseweg open en blijft de Beatrixlaan open voor voetgangers en fietsers. Voor doorgaand verkeer wordt de Beatrixlaan wel afgesloten tot aan Pannenkoekenhuis De Nachtegaal van woensdag 30 juni tot en met zondag 4 juli. Na afloop van het programma is de Beatrixlaan gewoon geopend voor al het verkeer. De Plaszoom wordt dit jaar niet permanent afgesloten voor verkeer.

Net zoals afgelopen jaren hebben het bestuur, directie en organisatie van het CHIO Rotterdam in overleg met de gemeente Rotterdam besloten om alleen verkeersmaatregelen te treffen, die strikt noodzakelijk zijn om de verkeersveiligheid op en rondom het evenemententerrein te waarborgen. Omdat de Kralingseweg en de Plaszoom dit jaar open blijven, is er geen doorlaatbewijs nodig.

Bezoekers en medewerkers worden direct verwezen naar de verschillende parkeervoorzieningen en er rijden pendelbussen van en naar het terrein. Hiermee wordt het parkeren in de wijk zo veel mogelijk ontmoedigd en zal de overlast hopelijk minimaal zijn. Zie ook: chio.nl

(bewerkte ingezonden mededeling CHIO Rotterdam)


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.