Het bestuur van de Rotterdamse deelgemeente Prins Alexander beraadt zich op z’n positie. Maandagavond heeft de deelraad het vertrouwen opgezegd in portefeuillehouder Patrick Meijer van Leefbaar Rotterdam wegens gebrek aan resultaten.

Het functioneren van het bestuurslid van Leefbaar Rotterdam stond al langer ter discussie. De rest van het bestuur van Prins Alexander kon aanblijven, maar de bestuursleden denken daar nog over na. Dinsdagmiddag maken ze hun besluit bekend.

Het bestuur van Prins Alexander is het derde deelgemeentebestuur van Rotterdam dat in korte tijd in problemen is gekomen. In september viel de coalitie in de deelgemeente Noord en in juli legde het dagelijks bestuur van de deelgemeente Feijenoord zijn functie neer.

UPDATE:

In deelgemeente Prins Alexander werd gisteravond het vertrouwen opgezegd in portefeuillehouder Patrick Meijer van Leefbaar Rotterdam. De andere drie bestuurders hebben nagedacht of zij aan konden en wilden blijven.

De drie leden hebben het vertrouwen van de deelraad en gaan dus door met hun werk. Wat meeweegt in de beslissing is de noodzaak om de overgang naar een gebiedscommissie voor te bereiden voor eind maart volgend jaar.

Prins Alexander is de derde deelgemeentebestuur van Rotterdam dat in korte tijd in problemen is gekomen. In september viel de coalitie in de deelgemeente Noord en in juli legde het dagelijks bestuur van de deelgemeente Feijenoord zijn functie neer.

rijnmond_offline

foto:© streetview