Het kan iedereen wel eens gebeuren; u laat de hond uit en bent vergeten opruimzakjes mee te nemen. Op verschillende locaties in Kralingen-Crooswijk is dat binnenkort geen probleem meer: hier worden dispensers geplaatst met hondenpoepzakjes, zodat de viezigheid opgeruimd kan worden.

Hondenpoep op straat is voor veel mensen een grote ergernis. Door het opruimen vermindert de irritatie en het zorgt ook meteen voor een schonere omgeving. Hondenbezitters zijn verplicht de poep van hun hond op te ruimen, behalve in de daarvoor aangewezen losloop- en uitlaatgebieden. Stadstoezicht zal extra handhaven op de opruimplicht. Een boete voor niet opruimen is 130 euro!

Gooi het in de prullenbak!

Opgeruimd staat netjes
Hondenpoep op straat is niet alleen een ergernis, het veroorzaakt ook gezondheids- en milieuproblemen. Zo komt hondenpoep die langs singels blijft liggen na regenval in het water terecht. Opgeruimd staat netjes denk je dan; niets is minder waar. Alle voedingsstoffen die in uitwerpselen zitten zijn heel slecht voor de waterkwaliteit. Daardoor hebben algen meer groeikans en dat maakt het water troebel. Naast dat het gaat stinken hebben de vissen en waterplanten minder zuurstof én er komt minder licht op de waterbodem. Aan alle kanten slecht dus. Deelgemeente Kralingen-Crooswijk, gemeente Rotterdam en het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard werken samen om onder andere te zorgen dat de waterkwaliteit in singels van goede kwaliteit is en er geen wateroverlast op straten en pleinen ontstaat tijdens heftige regenval. Daarvoor zijn afspraken gemaakt in het waterplan. Het terugdringen van hondenpoep langs de singels is een van de maatregelen om te zorgen voor een betere waterkwaliteit.

hondendispenser

Op de volgende locaties komen één of meerdere dispensers te staan:

  •  ’s Gravenwetering
  •  Oostmaaslaan
  • Crooswijksesingel
  • Boezemsingel
  • Schapendreef

KLIK HIER voor het laatste nieuws van de Deelgemeente of DOWNLOAD de PDF met al het nieuws.

Deelgemeente Kralingen Crooswijk