foto©Ronald Knapp

29/11/2016 | Barokensemble Combattimento en female a cappella ensemble Wishful Singing brengen van 10 t/m 25 december de mooiste kerstklassiekers in Rotterdam, Tilburg, Eindhoven, Amsterdam en Den Haag.

“Het worden feel good Christmas concerten waarbij de sneeuw eigenlijk niet mag ontbreken”, blikt Combattimento-cellist Wouter Mijnders vooruit. “We openen met strijkers en baroktrompet in Sinfonia van Bach en met het bekende Kerstconcert van Corelli. Mijn persoonlijke favoriet is Sonata in ecco con tre violini van de Italiaanse componist Biagio Marini. De muziek dwarrelt om je heen … Je waant je even in de San Marco in Venetië.”

Samen met Combattimento vertelt Wishful Singing met In Nativitate, van barokcomponist Charpentier, het kerstverhaal en neemt daarin de rol van het koor van engelen en herders voor haar rekening. Met Es ist ein Ros entsprungen en de vrolijke kerstklassiekers Deck the hall en In dulci jubilo zorgt Wishful Singing a cappella voor een opperbeste kerststemming. Het concert wordt gezamenlijk afgesloten met het openingsdeel uit het bekende Gloria van Vivaldi.

Kerst met Combattimento en Wishful Singing

Za 10 dec      20.15 uur                                          Rotterdam, Hillegondakerk

Zo 11 dec      14.30 uur                                           Tilburg, Concertzaal Theaters Tilburg

Wo 14 dec     19.00 uur                                         Eindhoven, Catharinakerk

Za 24 dec      20.00 uur                                        Amsterdam, Paradiso

Zo 25 dec      15.00 uur                                          Den Haag, Nieuwe Kerk

Tickets & Info: www.combattimento.nl of via de websites van de zalen.