Rotterdam Sportsupport biedt in samenwerking met de Rotterdamse Hockey Vereniging Leonidas vanaf 29 oktober een voor Rotterdam nieuwe combinatiesport aan. Deze sport bestaat uit hockey- en voetbaltrainingen en is bestemd voor kinderen van 4 en 5 jaar.

Mevrouw Emily Verhage, initiatiefneemster van de eigen Hockeyschool van R.H.V. Leonidas, ontdekte deze combinatiesport bij H.C.Push. Kort daarna vond zij een enthousiaste medestandster in mevrouw Yari-Annick Kuipers, combinatiefunctionaris bij Rotterdam Sportsupport. Besloten werd het concept van de Leonidas Hockeyschool aan te houden. Vier weken wordt op de woensdagmiddagen bekeken of er belangstelling voor is. Deze eerste vier trainingen in beide sporten kosten niets.

Ipad
Gedurende die woensdagmiddagen geeft Yari-Annick Kuipers op een speelse manier training in de basisvaardigheden van hockey én voetbal. Zij beheerst beide sporten waarin het plezier en de veiligheid centraal staan. “Als er bij deze eerste ‘pilot’ meteen al veel kinderen komen voor deze nieuwe sport spring ik bij”, belooft Emily Verhage. “Van voetbal weet ik ook wel iets af. Het voornaamste vind ik echter dat de kinderen het naar hun zin hebben en gezond en sportief bezig zijn. Als ik kinderen van 4 en 5 jaar alleen maar bezig zie met een mobiele telefoon of een ipad lopen de rillingen over m’n rug.”

Kinderen van 4 en 5 jaar kunnen deze gratis trainingen volgen op woensdagmiddag 29 oktober, 5, 12 en 19 november van 14.00 tot 15.00 uur op RHV Leonidas, Toepad 95, Kralingen. Zij hebben alleen stevige sportschoenen en sportkleding nodig. Hockeysticks zijn bij R.H.V. Leonidas te leen. Spelmateriaal is daar ook. Aanmelden bij: y.kuipers@rotterdamsportsupport.nl


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.