In Rotterdam-Prinsenland was dinsdagmiddag even oorverdovend gegil te horen. De leerlingen van het Roncalli kregen onaangekondigd bezoek van de populaire rapper Ronnie Flex. De Capellenaar bezocht zijn oude middelbare school om leerlingen bij te praten over een nieuwe campagne tegen pesten.

De directie van de school regelde in samenwerking met Stichting Kikid in het diepste geheim een afspraak met Ronnie Flex, die bekend is van het hitnummer Drank & Drugs.

De leerlingen werden rond 12.00 uur met een brandalarm de school uitgelokt. Toen ze terug naar binnen mochten, stond daar opeens de rapper. Die was bij het toespreken van de scholieren bijna onverstaanbaar, omdat hij werd overstemd door het gegil.

Flex kwam langs vanwege de Week tegen Pesten. Hij maakte een speciale track om jongeren op te roepen de Pest Check in te vullen. Leerlingen kunnen via het online platform anoniem aangeven hoe veilig ze zich voelen in de klas. Het resultaat is een pestscore die op schoolniveau laat zien hoeveel er gepest wordt.

Via: RTV Rijnmond