Let op! Evenement is afgelast

  • Eerbetoon aan de moeder van popfestivals in Nederland

Op 26 september wordt met het Holland Pop Festival Tribute eer gebracht aan het legendarische popfestival in het Kralingse Bos. Het jubileumfeest wordt op dezelfde locatie gevierd, met artiesten van toen en nu. Het Holland Pop festival was in 1970 het eerste grootschalige popevenement van Nederland. Het zette Rotterdam in één klap op de internationale kaart, als festivalstad en als katalysator van maatschappelijke vernieuwing in Europa.

Het Holland Pop Festival Tribute is intiemer van opzet (max. 3.000 bezoekers) dan het oorspronkelijke festival. Het brengt de bezoekers van het oorspronkelijke event samen met een nieuwe generatie popliefhebbers. Om samen te genieten, herinneringen op te halen en de vrijheid te vieren die het baanbrekende Holland Pop Festival heeft veroverd. Op het podium staan zowel artiesten die in 1970 optraden, als bands die uit het muzikale idioom van de jaren zestig en zeventig putten. De speciaal voor het festival opgerichte Holland Pop Festival Tribute Band brengt jong en oud samen.

Logo dame vierkant

Love & peace
Met het festival werd het naoorlogse wederopbouw tijdperk afgesloten. Het ‘Nederlandse Woodstock’ luidde een tijdperk in van individuele vrijheid. En hoewel de love & peace beweging van de hippies zich geleidelijk naar de marge verplaatste, zijn tal van versoepelingen ‘na Kralingen’ in de samenleving doorgevoerd. Zo is het gedoogbeleid op het gebied van softdrugs op het festivalterrein geboren en zijn de seksuele bevrijding en de vrouwenemancipatie schatplichtig aan het Kralingse Popfestival.

Line up
Artiesten van toen, als Focus, Supersister, CCC Inc. (met Ernst Jansz van Doe Maar) en Mungo Jerry. Bands van nu, als the Cosmic Carnaval, THE3rdMAN en Pink Project met het repertoire van Jefferson Airplane, Santana, The Byrds en Pink Floyd.


Holland Popfestival in Kralingse bos te Rotterdam (1970)

Locatie: Het veld der velden, Plaszoom, Kralingse Bos (tegenover de molens)

Datum: 26 september – Aanvang: 15.30 uur – Tickets à 20,- te verkrijgen via de website hollandpopfestival.nl | Facebook


 Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.