Concert Venster op Muziek in de Lambertus op zondagmiddag 30 oktober – Zinderende barok op luit en blokfluit

De jonge Italiaanse luitspeler Giulio Quirici benadert kamermuziek vanuit een bijzonder, historisch instrument: de luit. Onder de naam ‘Lautenwerk’ is hij samen met de Braziliaanse blokfluitiste Isabel Favilla op zondagmiddag 30 oktober te horen in de Sint Lambertuskerk in Rotterdam-Kralingen. Deze twee musici, onlangs nog op bezoek bij Podium Live op Radio4, spelen werken van o.m. Bach, Dieupart en Händel. Het concert begint om 15.15 uur en is vrij toegankelijk met na afloop een collecte.

Luitist Guilio Quirici heeft al met vele belangrijke orkesten opgetreden, zoals het Orkest van de 18e eeuw. Hij toert regelmatig met kamermuziekgroepen in heel Europa, met name Radio Antiqua, prijswinnaar van de Händel Festspiele in Goettingen. Dit samen met blokfluitiste Isabel Favilla. Zij speelt in Europa en Zuid-Amerika als solist en orkestmusicus met ensembles als Concerto d’Amsterdam en Les Muffatti. Guilio en Isabel laten bij dit concert prachtige werken uit de barok horen, onder meer de Suite in G van Johann Sebastian Bach en de twaafde Sonate in F Major van Benedetto Marcello.

Het concert op zondag 30 oktober begint om 15.15 uur. De Sint Lambertuskerk, Oostzeedijk Beneden 1-3 te Rotterdam-Kralingen, is open vanaf 14.45 uur. De beste parkeermogelijkheid (vrij parkeren) is bij ‘Trompenburg – Tuinen & Arboretum’ / ‘Excelsior’ aan de Honingerdijk, 7 minuten lopen van de kerk verwijderd. Openbaar vervoer: tram 21 en 24 (halte Avenue Concordia) – metro (halte Voorschoterlaan). Zie ook lambertus-rotterdam.nl en  www.lautenwerk.info

lautenwerk

Programma:

Charlies Dieupart (1667-1740) – Suite in D major: Ouverture, Allemande, Courante, Sarabande, Gavotte, Passepied, Gigue.

Carl Philipp Emanuel Bach (1714-1788) – Sonata in C major: Andante, Allegro, Adagio, Menuets I & II.

Johann Sebastian Bach (1685-1750) – Suite in G, arranged for theorbo (luit) by Giulio Quirici from the first Cello Suite: Prelude, Allemande, Sarabande, Giga.

G.F. H‰ndel (1685-1759) – A minor sonata: Larghetto, Allegro, Adagio, Allegro.

B. Marcello (1686-1739) – Sonata XII in F Major: Adagio, Menuet, Gavotta, Largo, Ciaccona.

logo-blauw-groot-formaat

ingezonden mededeling Venster op Muziek in de Lambertus