Kralingse kunstenaar Cora Moret (www.coramoret.nl) verbeeldde met schilderijen en tekeningen ‘die Winterreise’, de indrukwekkend reeks liederen van Franz Schubert.

De werken zijn te zien in de etalage van De Groene Passage aan de Mariniersweg 1-33 en binnenin het gebouw. Zaterdag 30 november werd de expositie feestelijk geopend door Pia Schmelzer die constateerde dat Franz Schubert trefzeker was met weinig noten en dat Cora evenzo trefzeker was met stift en verf. De schilderijen en tekeningen zijn te zien tot 30 december van dit jaar. Frans Niesen richtte de tentoonstelling in. Dat werk doet hij al 15 jaar in De Groene Passage.

Voor het (snelle) begrip van Schuberts liederen beveelt Cora van harte het boek ‘Schubert in het Nederlands’ van Lau Kanen aan. Heel handig, de Duitse en de Nederlandse (herdichte) tekst naast elkaar. Cora’s favoriete uitvoering van ‘die Winterreise’? Die van pianist Alfred Brendel en bariton Matthias Goerne. Eerst even daarnaar luisteren, voordat u naar de expositie gaat?

Cora Moret