Groep 7 van KBS (katholieke basisschool) de Bavokring in Rotterdam-Kralingen ging donderdagochtend 14 oktober in de SpaceBuzz de ruimte in. Een rondje om de aarde en een tochtje naar de maan en weer terug. Virtueel, dat wel maar best indrukwekkend, dankzij de VR bril en de bewegende stoelen.

De SpaceBuzz is een initiatief van de Overview Effect Foundation, overviewinstitute.org. De Nederlandse ruimtevaarder André Kuipers is mede-oprichter en ambassadeur van SpaceBuzz. De Spacebuzz wil basisschoolkinderen van een jaar of elf, twaalf de ‘astronaut’s view’ laten beleven:

The non-profit SpaceBuzz educational foundation is inspired by the ‘Overview Effect’, that – until recently – only astronauts in space were able to experience. We want every child in the world to follow in the footsteps of astronauts and experience this for themselves.

Spacebuzz – Creating ambassadors of planet Earth

spacebuzz.nl (hier kan de SpaceBuzz worden geboekt)

andrekuipers.com

Foto’s in hoge resolutie hier

 

Games
De Ster wilde na afloop van de ruimtereis graag een van de leerlingen van groep 7 spreken. Dat werd Devlin Hofman (12 jaar  –  rode truitje) uit Kralingen. Hoe ze het had gevonden? ‘Heel vet’ en ‘hoe je om je heen kunt kijken’. Astronaut worden, later? ‘Misschien.’ Vóór de SpaceBuzz was dat nog orthodontist. Opeens blijkt dat ze heel goed Engels spreekt, ze onderscheidt zelfs het Zuid-Afrikaanse Engels en andere tongvallen van het Engels. Hoe kan dit? ‘By playing games’.