Medio november zal het schoolplein van OBS (openbare lagere school) De Esch worden opgeknapt. Het alleen maar stenen schoolplein is uit. Het geheel zal een natuurlijker uiterlijk krijgen met mogelijkheden voor groot tot klein om te spelen en te bewegen. Opzij van het schoolplein, langs de Lage Filterweg, was het groen nogal wild en hoog opgeschoten. Stadsbeheer plande de aanpak daarvan in april 2022. Dat duurde Anja van Ditmarsch en Paul Wiese van Stichting Groen Waarde (zie Facebook en www.deeschdwl.nl/groenwaarde-2/) te lang. Met de hulp van buurtbewoners werd het klusje in een dag, op 13 oktober jl., geklaard en de berg groenafval werd afgevoerd door toedoen van wijkregisseur Linda Vetter.

Berberis
Stadsbeheer kan in april nog veel goeds doen: namelijk de gekortwiekte struiken radicaal verwijderen en vervangen door (laagblijvende) berberis en/of kamperfoelie, aldus adviseert Anja van Ditmarsch. Bij het nabije Pompgebouw is te zien hoe de berberis eruitziet.

Daar waar Anja gebukt gaat onder de takkenbos, had Paul op een ezeltje moeten zitten, beide benen aan één kant, kauwend op een grassprietje. Zó zag Anja dat ooit in Tunesië. Een re-enact scene dus maar met Paul met motorzaag in plaats van op een ezeltje.

Foto’s in hoge resolutie hier

 

OBS De Esch, Lage Filterweg 4, 3063 SJ Rotterdam, telefoon 010-4526822; www.obsdeesch.nl


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.