Luigi Bruins in actie namens Excelsior Rotterdam tegen Helmond Sport.

Luigi Bruins zet na dit seizoen een punt achter zijn loopbaan als betaald voetballer. Dat heeft de 34-jarige middenvelder van Excelsior Rotterdam afgelopen week bekendgemaakt. Hij gaat zich richten op zijn werkzaamheden als jeugdtrainer en zijn maatschappelijke carrière. Daarnaast wil hij op een respectabel niveau blijven voetballen

,,Ik heb de beslissing laatst genomen, maar dit gevoel speelde al een maand, anderhalve maand’’, verklaart Luigi Bruins zijn besluit. ,,Ik beleef nog steeds veel plezier aan het voetballen, maar ik dacht de laatste tijd ook steeds vaker aan de dingen die ik nog meer wil gaan doen. De trainerscursus UEFA A Jeugd is daarin heel belangrijk. Ik ben toegelaten om die cursus te gaan volgen en wil me daarom op de toekomst gaan richten.’’

Tijd
,,Mijn weken zitten nu bomvol, van maandag tot en met zondag. Als betaald voetballer, als jeugdtrainer, maar ook met dingen die je met je gezin doet. Dat neemt allemaal veel tijd in beslag en dan houd je weinig tijd over. Het zal straks wat rustiger zijn op sportief gebied, maar dan zullen er vast genoeg leuke dingen op mijn pad komen. Ik wil op maatschappelijk gebied en met de jeugd aan de slag en de trainerscursus kan mij hopelijk een stap verder brengen richting van een nieuwe carrière.’’

Ambitie
Die carrière als trainer richt zich vooralsnog op de jeugdopleiding, waar hij dit seizoen trainer is van Excelsior onder 16. ,,In het begin dacht ik niet aan trainer worden, maar nadat ik mijn C- en B-diploma had gehaald, is dat wel gegroeid. Ik beleef er plezier aan en zie jongens groeien. Ik vind het leuk om jonge spelers te helpen. Nu ga ik UEFA A Jeugd doen en daarmee kun je alles doen, behalve hoofdtrainer worden in het betaalde voetbal. Ik heb eerder gezegd dat ik dat nu ook niet ambieer. Maar wie weet kriebelt dat alsnog als je me dat over vijf jaar weer vraagt. Als trainer begin ik onderaan de ladder en ik ga proberen naar boven te klimmen.’’

Excelsior4All
Momenteel is hij club breed in gesprek om te zien wat hij in de toekomst voor Excelsior kan betekenen. ,,Ik zou het mooi vinden om bijvoorbeeld twee dagen per week aan de slag te gaan bij Excelsior4All met kinderen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Ook op het jeugdcomplex wil ik meer aanwezig zijn om spelers te helpen. Alles bij elkaar wil ik komen tot een goede invulling van de week. Ik denk dat ik met mijn naam en achtergrond bij deze club wel iets kan betekenen voor Excelsior.’’

Amateurclubs
Helemaal stoppen met voetballen is overigens nog niet aan de orde voor Bruins, die vanaf de jongste jeugd voor Excelsior speelde: ,,Ik voel me fit, ben ook fit, speel niet voor niets elke week. Ik heb nog steeds plezier in het voetballen. Natuurlijk hebben we moeilijke seizoenen achter de rug, maar als ik op het veld sta heb ik het altijd naar mijn zin. Daarom wil ik op een respectabel niveau blijven voetballen. Bij een club meedoen om de prijzen, dat lijkt mij leuk. Dus geïnteresseerde amateurclubs mogen zich melden…’’

sbvexcelsior.nl

 

 

 


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.