Justitie is op zoek naar een 38-jarige vrouw uit Crooswijk, die tijdens Oud en Nieuw zwaar lichamelijk letsel zou hebben toegebracht aan een 52-jarige man uit het Oude Noorden.

Volgens een uitgebrachte dagvaarding heeft de vrouw, die het laatst in de burgerlijke stand stond ingeschreven in een woning in de Boezemstraat, de oogbol van de man uit de oogkas gehaald. Door vuistslagen is zijn hoornvlies ernstig beschadigd geraakt. Met een blindengeleidestok verscheen het slachtoffer onlangs om een schadeclaim in te dienen tevergeefs aan de arm van een medewerker van Slachtofferhulp in de rechtszaal, waar zij terecht zou staan voor de geweldpleging.

De man meldde met de vrouw een seksrelatie te hebben gehad. Tijdens een oudejaarsborrel bij hem thuis zou ze hem ineens hebben aangevallen. Regelmatig zou ze daarna nog bij hem aan de deur zijn geweest en hem hebben belaagd. In februari ramde ze de deur in en in april zou ze een steen door zijn ruit hebben gegooid. Volgens zijn begeleider wordt gezocht naar een ‘schuilwoning’ voor de man, die een oog kwijt is en met het andere zeer slecht ziet. De aanvalster, die in maart ook bij een kennis in de Chris Bennekerslaan in Kralingen probeerde binnen te komen en de voordeur intrapte, verscheen onlangs niet in de rechtszaal. Volgens de rechter heeft Justitie de oproeping voor de vrouw om te verschijnen ‘te gebrekkig’ verstuurd. Op haar oude woonadres, waarvan de hoofdbewoner een relatie had met haar moeder, woont ze niet meer. Een openbare oproeping is te kort voor de zaak verstuurd. Onbekend is wanneer de strafzaak dient.

(van onze rechtbankverslaggever)