In Kralingen woonachtige kunstschilder Willem van Hest vierde afgelopen zondag zijn 60ste verjaardag, met zijn lieve partner Trudy en een heleboel gasten. Van Willem is veel ‘monumentale kunst’ te zien in Kralingen-Crooswijk. Bijvoorbeeld muren van basisschool de Bavokring zijn door hem beschilderd en ook aan de Oostzeedijk Beneden zijn kleurige muurschilderingen van zijn hand te vinden.

De jaarlijkse Kunstroute Kralingen-Crooswijk kan al lang niet meer zonder Willem van Hest die overal opduikt en daarbij ook beeldend zeer productief blijft. Het ziet er niet naar uit dat Willem de komende jaren vaart gaat minderen.

U kunt een hartewens van deze, in dit stadsdeel gewortelde, altijd goed geluimde kunstenaar vervullen: 15 jaar geleden kon Willem een mooi boek maken dat op een heel persoonlijke manier een beeld gaf van zijn werk en zijn leven: het Schildersdagboek. Sinds 1998 is er veel gebeurd. Zoals hiervoor enigszins aangegeven. Het is dus tijd voor een 2e Schildersdagboek! Crowdfunding is de oplossing. Doet u mee? Kijk op: www.willemvanhest.nl.