Cruise Control New Quintet speelde op vrijdag 8 juli voor de tweede keer in Hotel The Slaak Rotterdam in Kralingen. De lobby van het hotel blijkt zeer geschikt voor jazzconcerten. Goede akoestiek, voldoende plek voor de toehoorders, comfortabel en de bar die open is. De muziek is (gedempt) te horen als je langsloopt op straat. Dat is een pré.

Cruise Control New Quintet bestaat uit Michael Simon – trompet, Ruud Bergamin – saxen, Bart Egeter – piano, Dan Simon – bas en  Julius Schulz – drums. Hun concerten zijn gratis toegankelijk. Men geeft wat men missen kan.

Galerie Kralingen
Ooit speelde Cruise Control jarenlang in Galerie Kralingen in de Gashouderstraat, voor een trouw publiek. Galerie Kralingen moest sluiten in 2018 en heropende later in een veel kleine locatie, aan ’s-Landswerf. Helaas niet geschikt voor jazzconcerten (galeriekralingen.nl)

North Sea Round Town
Het concert op 8 juli maakte deel uit van het enorme programma van North Sea Round Town, dat nóg niet voorbij is: northsearoundtown.nl/agenda

Cruise Control speelt hoofdzakelijk eigen nummers en wordt geïnspireerd door de jazz van de late vijftiger – en vroege zestiger jaren, van o.m. Art Blakey, Horace Silver, Dizzy Gillespie en Herbie Hancock. Op een van de foto’s is de speellijst te zien. Zie ook: cruisecontroljazz.nl

Foto’s in hoge resolutie hier

 

Thea van Doorn
Op een tweetal foto’s is Kralingse kunstenaar Thea van Doorn bezig met haar impressies van het concert. Zie: theavandoorn.nl.


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.