Ben je in het bezit van een auto? Dan zul je ongetwijfeld autopremie voor jouw voertuig moeten betalen. Als je vrienden, familie of collega’s hebt wonen die niet in de randstad wonen, dan kun je gemerkt hebben dat de premie in andere gebieden van Nederland een stuk lager uitvallen. je zult je dan afvragen wat hier de reden voor is. Gelukkig hoef je je dit niet langer af te vragen. In dit artikel zullen wij je hier namelijk meer over vertellen. Ben je benieuwd? Lees dan snel verder. 

Dure steden
Als je in Nederland woont, dan is de randstad een veel gewilde plek om te wonen en om te werken. Zo betaal je niet alleen duur voor huurprijzen, maar ook voor zaken als het parkeren van je auto. Het is daarom ook niet gek je ook duur betaald voor je autopremie als je in Rotterdam, Amsterdam, Den-Haag of Utrecht woont. Per gemeente in de steden zijn de prijzen ook weer verschillend. Zo heeft ook de plek waar je auto staat invloed op de premie die je betaald. Je postcode is dus speelt een rol hoeveel jij voor je auto betaald. Niet alleen de postcode is een belangrijke factor, maar ook de mate van drukte in de omgeving. Als er sprake is van veel verkeer waar jij woont, dan is de kans op schade groter. Hiervoor heeft de verzekeringsmaatschappij meer premie voor nodig om zo de schade te kunnen dekken. Het is goed om niet te lang bij dezelfde verzekeringsmaatschappij te blijven. Je kunt er geld mee besparen. Gelukkig kun je tegenwoordig snel je opties bekijken op Overstappen.nl. We willen natuurlijk allemaal wel een extra centje overhouden aan het eind van de maand.

Andere factoren
Naast dat duurde steden voor een duurdere autopremie zorgen, is het ook belangrijk om te weten dat geen autopremie is hetzelfde. Ook dit is afhankelijk van de maatschappij waar jij je een verzekering hebt afgesloten. Het is namelijk zo dat maatschappijen zelf hun prijzen mogen vaststellen. Daarnaast spelen ook factoren zoals leeftijd en schadevrije jaren mee. Wanneer je toch vindt dat je autopremie te hoog is, dan is het fijn als kunt kijken welke andere opties er zijn. Je kunt dan online jouw autoverzekering berekenen. Je zult daar wel wat persoonlijke gegevens voor nodig hebben. Hierbij kun je denken aan het aantal gereden kilometer, schadevrije jaren, je postcode en kenteken.

Kortom, als je in Rotterdam woont dan ligt dat aan het feit dat het een gewilde plek is om te wonen en werken. Daarnaast speelt je postcode en de mate van drukte in de omgeving een rol. Ook de verzekeringsmaatschappij heeft hand in de hoogte van je premie. Zij mogen dit namelijk zelf bepalen. Tot slot is geen premie hetzelfde, omdat dit afhankelijk is van een paar factoren zoals je leeftijd en schadevrije jaren.