Festival bij 90-jarig Nivon – Symposium vormingswerk

Nivon-Rotterdam pakt uit: op zondag 13 september viert de vereniging haar 90-jarig bestaan met een gratis toegankelijk festival in het eigen gebouw in de Dirk Smitsstraat 76. De wijkbewoners zijn daarbij van harte welkom.

Er is van 13.00 tot 18.00 uur een uitgebreid programma in alle zalen. Actieve leden en overige gebruikers van het gebouw laten zien wat het Nivon te bieden heeft aan cultuur, natuur, educatie en ontspanning. Er is deze middag veel muziek, o.a. van Turks- Nederlandse kinderen en volwassenen. Het bekende koor ‘Ondersteboven’ zingt strijdliederen en een salonorkest speelt een licht repertoire.

Abseilen
Professionele en amateurdichters lezen voor uit eigen werk. Er is een workshop schilderen en een openbare les Nederlandse taal. De natuur- en vogelwacht Rotta geeft een lezing over de ‘groene’ nivon1Rotte, gevolgd door een korte wandeling langs de rivierkades. De bergsportgroep gaat abseilen vanaf het dak van het gebouw. In de binnentuin kunnen kinderen genieten van het poppentheater van Wim Noordegraaf. Ook kunnen de kinderen zich laten schminken.

Hapjes
Tijdens het festival worden er hapjes geserveerd uit de internationale keuken. In de loop van middag komen leden en oud-leden bijeen voor een reünie. Dan gaat ook een jubileumfilm in première. De Kralingse historicus Dik Vuik presenteert een boek over de 90-jarige historie, waarin ook interviews zijn opgenomen met actieve leden die vertellen wat het Nivon nu nog voor hen betekent.

Tentoonstelling
Enkele leden hebben een bijzondere tentoonstelling ingericht met kunstwerken die het Nivon in de loop van vele jaren heeft verzameld en aangekocht. Deze is ook te zien tijdens de Kunstroute Kralingen-Crooswijk in oktober. Het volledige programma is te vinden op de website www.nivonrotterdam.nl.

Elke zondag van 18.30 tot ca. 20.00 uur wordt er gezellig gezamenlijk gegegeten in het Nivon. Afgelopen zondag buiten op het binnenplaatsje, omdat het zulk lekker weer was. Als u zich tijdig aanmeldt, vanaf 16.30 uur op 010-7370643, kunt u aanschuiven. De complete maaltijd, met voorgerecht en toetje kost maar 5 euro.

Elke zondag van 18.30 tot ca. 20.00 uur wordt er gezellig gezamenlijk gegegeten in het Nivon. Afgelopen zondag buiten op het binnenplaatsje, omdat het zulk lekker weer was. Als u zich tijdig aanmeldt, vanaf 16.30 uur op 010-7370643, kunt u aanschuiven. De complete maaltijd, met voorgerecht en toetje kost maar 5 euro.

Discussie over toekomst vormingswerk ‘Vormingswerk 2015-2025’ is de veelzeggende titel van een symposium in het Nivon-centrum op vrijdagmiddag 11 september. Nivon-Rotterdam wil bespreken hoe vormingswerk als maatschappelijk onderdeel er nu voor staat en wat in de komende tien jaar moet gebeuren om het ‘bij de tijd’ te houden.

Vormingswerk loopt de kans te marginaliseren Voldoende reden voor het Nivon om een groep deskundigen te vragen zich hierover uit te spreken. Het vormingswerk kan een toegevoegde waarde hebben bij het goed laten functioneren van onze leefomgeving.

Het symposium is onderdeel van de viering van het 90-jarig bestaan van Nivon-Rotterdam. De afdeling heeft zich sinds de oprichting in 1925 altijd ingespannen om Rotterdammers – en dan met name mensen uit kwetsbare groepen – te betrekken bij activiteiten waarin vorming, educatie en ontspanning centraal stonden. Het symposium begint vrijdag 11 september om 13.30 uur en wordt om 16.30 uur afgesloten met een hapje en een drankje.

Belangstellenden die het symposium willen bijwonen, kunnen een mailtje te sturen naar nivonsymposium2015@gmail.com (met vermelding van naam, adres en telefoonnummer).

nivon logo 2Dirk Smitsstraat 76
3031 XE Rotterdam
Tel. 010-7370643
info@nivonrotterdam.nl
www.nivonrotterdam.nl

 

Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)
[wysija_form id=”1″]