Stichting Super-Actief doet mee met programma van Oranje Fonds tegen eenzaamheid bij ouderen

Stichting Super-Actief neemt vanaf 1 januari deel aan het programma ‘Samen Ouder’ van het Oranje Fonds, een project tegen eenzaamheid bij ouderen, met het project Wijksteun in De Esch.

Eenzaamheid is een groeiend sociaal probleem in Nederland. Om verschillende redenen, zoals bijvoorbeeld langer thuis wonen en het ontbreken van een sociaal netwerk, speelt dit probleem ook bij ouderen. Het Oranje Fonds wil een stap zetten in de bestrijding van eenzaamheid onder ouderen. Hiervoor start een programma waarin projecten worden ondersteund, die zich reeds bewezen hebben op dit vraagstuk en willen uitbreiden door de doelgroep te verbreden. Gekozen initiatieven worden gedurende drie jaar ondersteund met geld, coaching, trainingen en zichtbaarheid.

Wijksteunvrienden
Stichting Super-Actief heeft in 2017 al 18 ouderen kunnen steunen, maar wil dit jaar 30 tot 50 ouderen helpen. Om dit te kunnen doen zijn we op zoek naar 20-25 vrijwilligers en hiervoor wij willen wij graag een oproep doen in deze krant. We starten met dit artikel een wervingsactie voor Wijksteunvrienden.

Heeft u 2 uur (of meer) per week beschikbaar om iemand te steunen, wilt u met ons mee ontwikkelen en meehelpen aan het verminderen van eenzaamheid? Krijgt u een V.O.G wanneer u dat aanvraagt? Belt u ons dan op en kom voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. De kosten van de VOG vergoeden wij uiteraard.

Word wijksteunvriend en doe mee aan het trainingsprogramma om ouderen te steunen. Met 2 uur tijd per week kunt u een oudere heel gelukkig maken!

Wat was dit een geweldige avond!
Voorbeeld: Het winterdiner dat op 29 december werd georganiseerd, waarbij kinderen voor ouderen kookten is bezocht door 7 ouderen die eerder bijna niet uit huis kwamen. Door het contact met een Wijksteunvriend eerder in het jaar, hebben deze ouderen de uitnodiging aangenomen. Ze zijn opgehaald en hebben een heerlijke avond gehad. Hun eenzaamheid is daardoor wat afgenomen. Ze noemden het een geweldige avond. “Dank je wel kind, dat je dit voor mij hebt gedaan”, was de opmerking die ik kreeg in de auto.

Oranje Fonds
Het Oranje Fonds steunt sociale projecten in Nederland en het Caribische deel van het Koninkrijk. Jaarlijks steunt het met zo’n 30 miljoen euro duizenden initiatieven die ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds. Dit jaar bestaat het Oranje Fonds 15 jaar.

Contact: Stichting Super-Actief;  Anita Kornman 06-11886979 en/of Clara van Vliet 06-54362001 website: super-actief.nl | facebook.com/SuperActief


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.