Kralingse mevrouw De Beijer werd door haar huisarts mevrouw Tempelman aangemeld bij Pniël, aan de Oudedijk in Kralingen, voor een ‘zorgbed’.  “Ik kon niet meer staan”, zegt de 87-jarige, die alleenstaand is en zelfstandig woont. Haar rechterknie deed opeens heel veel pijn. Een prik hielp niet, dus moest het zorgbed uitkomst bieden. Een telefoontje van de huisarts en op 19 december nam mevrouw De Beijer haar intrek in Pniël. Door de rust en de fysiotherapie ging het al snel een stuk beter met haar knie. Mevrouw De Beijer is inmiddels weer thuis.

Huisarts
Natuurlijk is in een verpleeghuis als Pniël altijd personeel in de buurt. Zoals de dame die tijdens het interviewtje met mevrouw De Beijer langskomt om te informeren naar wat mevrouw die dag wil eten? Het wordt zuurkool, met worst. Ook, heel toevallig, komt huisarts mevrouw Tempelman langs.  Die is benieuwd naar hoe het met haar patiënt gaat die zij in behandeling heeft. Ze moet op de hoogte blijven.

Je zal maar een schuiver maken thuis en je voet, pols of zo breken en er is niemand die je kan bijstaan thuis na de medische behandeling. Dan is het zorgbed de oplossing totdat je weer in staat bent om de draad op te pakken in je eigen huis.


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.