Aanstaande zaterdag 18 juni op de Dag van de Architectuur kunt u in Kralingen in hotel The Slaak Rotterdam terecht. Om 13u, 14u, 15u en 16u zijn er rondleidingen die de transformatie van het Vrije Volk tot hotel laten zien door de architect Jeroen Hoorn of ambassadeur Annemiek Baljon. U kunt hier tickets bestellen.

Aan de achterzijde van Hotel The Slaak Rotterdam kunt u vanaf 11:00 uur de expositie Wederopbouw Kralingen bezichtigen. Om 14:00 uur geeft Platform Wederopbouw Rotterdam een uitgebreide rondleiding langs de panelen en u kunt de mooie vouwfolder over Kralingen West meenemen. Inschrijven is niet nodig. We zien u zaterdag graag aan de Jacques Perkstraat 7b.

Lezing op Locatie: De Nieuwe Boompjes 23 juni

De voormalige bijbank van De Nederlandsche Bank, nu De Nieuwe Boompjes geheten, is tegenwoordig een rijksmonument en in gebruik bij de Vereniging Nederlandse Assurantiebeurs (VNAB). Onder strikte geheimhouding werd het pand van architect Zwiers gebouwd en in 1955 opgeleverd. Tijdens deze Lezing op Locatie van Platform Wederopbouw Rotterdam vertelt Paul Groenendijk over de historie van de bank; de bouw, de architect Zwiers, de kunst van Louis van Roode en Willem Verbon. Ook komt u meer te weten over de rijke historie van de VNAB en de Rotterdamse assurantiebeurs, die voor de oorlog in het beursgebouw naast het Beursstation, het huidige Blaakstation, gezeteld was.

Datum en locatie: De Nieuwe Boompjes 251, 1e verdieping, donderdag 23 juni, 19:30 uur. Kaartjes kosten 4 euro inclusief consumptie en kunt u hier reserveren.


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.