In een woning aan de Oostzeedijk Beneden is maandag 29 maart de eerste paal geslagen voor het funderingsherstel dat gaat plaatsvinden in Kralingen. Woonstad Rotterdam, Dura Vermeer en huurders werken samen aan het opknappen en herstellen van de fundering en de renovatie van ruim 200 woningen en bedrijfsruimtes in het zuidelijk deel van het Lusthofkwartier.

Methode

Frank Boersma, uitvoerder bij Dura Vermeer: “Om bij de funderingen te kunnen komen gaat de begane grondvloer eruit. De vervuilde grond wordt vervangen door schoon zand. Dan kan het funderingsherstel beginnen! Er wordt een kleine heimachine de woning ingereden en dan start het heien. Het heien kan helaas niet geluidloos plaatsvinden. Het kan zorgen voor geluidsoverlast en trillingen voor de woningen erboven en voor de buren. Als het heien klaar is dan worden de vloeren, wanden en plafonds weer hersteld. Ook de isolatie wordt aangepakt, zodat bewoners straks geen last meer hebben van vocht of tocht in de woningen.”

Maatregelen en tegemoetkoming tegen overlast

Omdat er overlast is worden de bewoners zoveel mogelijk tegemoetgekomen. Er zijn rustwoningen en coronaproof werkplekken ingericht voor bewoners en omwonenden. Daarnaast krijgen de huurders van Woonstad ook nog een financiële vergoeding.

Mooier, veiliger en beter

Na het funderingsherstel en de renovatie staan de woningen weer stevig en verzakken niet. De verbeterde woningen dragen bij aan een sterke buurt en aan het wooncomfort van de bewoners en gebruikers.

(ingezonden mededeling Woonstad Rotterdam  –  zie ook: woonstadrotterdam.nl/lusthofkwartier)


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.