Wethouder Wijken Barbara Kathmann start een Tour-de-Wijk door Rotterdam, waarin zij alle 32 wijken met een bestuurscommissie gaat bezoeken.

Zij zal een milieuvriendelijke Tuk Tuk gebruiken bij haar bezoek waarin bewoners haar rondleiden door de wijk.

Tour-de-wijk is het vervolg op de 14 gebiedsconferenties. Het afgelopen jaar heeft het College alle gebieden bezocht en is er in de gebiedsconferenties naar veel bewoners geluisterd. Maar het werk is nog niet af.

Luisteren en meedoen
De wethouder gaat tijdens de Tour-de-wijk in gesprek met bewoners, ondernemers, initiatiefnemers en de leden van de gebiedscommissie, wijkraad of het wijkcomité. Ze luistert, voert het gesprek over wat goed gaat, wat beter moet en praat over ideeën en initiatieven die er zijn in het gebied. Zijn er onderwerpen die de portefeuille raken van collega-wethouders, dan kan deze voor dat programma onderdeel aansluiten.

Start
De eerste etappe van de Tour-de-wijk is de wijk Nesselande op 19 februari. Meer informatie over het programma volgt nog.

Feijenoord, IJsselmonde, Charlois, Kralingen, Delfshaven: ze staan allemaal op het programma. Hou deze pagina in de gaten voor meer informatie over de volgende etappes van de Tour-de-wijk.


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.