Dichter van Friese komaf én aanzien Reinier van Mourik presenteerde afgelopen zondagmiddag zijn dichtbundel ‘De boerderij van Politiek’ in Galerie Kralingen.

Om een misverstand voor te zijn: de boer heet Politiek. Het officieel eerste exemplaar werd door de dichter overhandigd aan de echtgenote van de (ook aanwezige) Kralingse dichter Manuel Kneepkens, Marieke Kneepkens-Wouda. Zij is evenals Reinier van Mourik afkomstig uit het Friese Ferwerd. Vandaar. Voordat Reinier ging voorlezen uit z’n nieuwste bundel, een mix van Rotterdamse stadslucht en vette Friese klei, waarschuwde hij zijn toehoorders: ‘mijn dichtbundel is geen VVV-folder’. Met andere woorden, maakt u zich geen illusies over het idyllische platteland. Reinier: ‘iedereen daar loopt met een mes op zak’. Behalve Reinier waren er nog diverse optredens.

Opmerkelijk was die van Hans Rikken die in ca. een kwartier een volslagen onzinnig betoog afstak. Al na drie zinnen was iedereen de draad kwijt, maar dat mocht de pret niet drukken.

Marieke Kneepkens-Wouda