Rotterdamse muziek, theater én dansliefhebbers kunnen deze zomer weer genieten van diverse activiteiten in de openlucht. Van salsadansen tot aan livemuziek en theater, Stadspodium Rotterdam brengt deze zomer weer een uiteenlopend programma naar het centrum van Rotterdam. Muziekensemble NEVI trapte op zondag 12 juni het nieuwe seizoen af.

Het Stadspodium is hét openluchtpodium van Rotterdam. Al jaren is er ’s zomers van alles te beleven op het podium en in het stadspark er omheen. Elke zomer worden allerlei gratis activiteiten voor jong en oud georganiseerd bij het Stadspodium en in het Stadspark, zoals meditatie, sporten en voorlezen voor kinderen. Ook vinden de drukbezochte danssalons plaats, waar Rotterdammers samen met elkaar uiteenlopende dansstijlen dansen op livemuziek. Tijdens de vorige twee zomers zijn er concerten georganiseerd met anderhalvemeter zitplaatsen. Dit jaar maakt het Stadspodium zich op voor een seizoen als vanouds.

Muziek uit het hele Middellandse Zeegebied naar Rotterdam
Op zondag 12 juni kon iedereen genieten van prachtige live muziek in het centrum van Rotterdam van de groep NEVI ensemble. Als een ‘crossover’ muziekensemble heeft NEVI een gedistingeerd geluid, waarbij diverse klanken vanuit verschillende hoeken van het Middellandse Zeegebied samenkomen. Een sound die goed past bij de multiculturele stad Rotterdam. Dit concert was net als de meeste optredens op het Stadspodium gratis te bezoeken.

Danssalons terug van weggeweest
In de komende maanden kunnen Rotterdammers naast livemuziek, ook genieten van andere activiteiten. Op zaterdag 18 juni opent het jaarlijkse Rotjekoor festival op het Stadspodium, die week erop kunnen bezoekers genieten van de theatervoorstelling van Tall Tales Company die het thema ‘verschillen overbruggen’ bespreekt. Later in het seizoen zijn ook de danssalons terug van weggeweest. De razend populaire zondagmiddagen waar in diverse dansstijlen wordt gedanst op live muziek, zijn na twee zomers met coronamaatregelen eindelijk weer mogelijk. Stadspodium Rotterdam is druk bezig met de programmering van de rest van het seizoen en maakt dit zo snel mogelijk bekend op de website en social media.


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.