Ik woon nu 12 jaar in Berkel aan een drukke weg, de Oudelandselaan. Die loopt vanaf het vliegveld tot aan Sportpark Het Hoge land. Mijn flat bestaat uit drie verdiepingen, ik woon op de derde verdieping en kijk uit op het winkelcentrum. Daar is nu een grote uitbreiding aan de gang. Toen ik hier ging wonen was het eerste wat ik deed in mijn huis de eettafel voor het raam zetten. Zo had ik zicht op een verlichte kerk en de laag vliegende vliegtuigen die aan het landen waren richting vliegveld Zestienhoven. Zeker als de maan ook aanwezig is, een mooi geizicht.

Het is altijd druk op de Oudelandselaan met mensen op weg naar de sportvelden en ook met kinderen die op een van de vier scholen aan de overkant zitten. Er is altijd beweging.

In het complex waaraan mijn flat toebehoort en tegelijkertijd is gebouwd, zit het verzorgingshuis De Oudelandsehof met 180 bewoners. Vanaf de achterkant van mijn huis kijk ik uit op Bavo Europoort, ook voor ouderen en aan de zijkant heeft Middin een gebouw voor jongeren die daar wonen met begeleiding maar wel zelfstandig zijn. Deze bewoners hebben een niet aangeboren hersenletsel. Met deze jongeren hebben de flatbewoners een hele goede verstandhouding. Als er iets is, wordt er samengewerkt zoals bij goede bereikbaarheid van het winkelcentrum voor alle verschillende bewoners. Ook in de gezamenlijke garage waar ook het personeel van het verzorgingshuis en Bavo Europoort gebruik van maken Dit alles loopt heel goed, zeker ook omdat het complex waarin wij wonen goed gebouwd is.

Rotterdam gaat meer in kwaliteit voor huurwoningen investeren, voor beter wonen. Dat werd tijd ook. Ik heb jaren meegewerkt aan de stadsvernieuwing waarbij het geld verdeeld moest worden over veel te veel wijken en daarom geen goede kwaliteit opleverde. Dat moet nu weer aangepakt worden.  Ik hoop dat het nu beter gaat.

Nu ik vijf minuten van Rotterdam woon, kan ik in de donkere wintermaanden genieten van de vele kerstverlichtingen van de huizen aan de overkant van de Oudelandselaan. Het gaat er steeds gezelliger uit zien.  Ik doe natuurlijk ook mee en ook mijn  flat.  In de hal staat een grote kerstboom met rode ballen.

Gezellige kerstdagen en een gezond 2020.  Greet Wijs


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.