De ‘Beaujolais Villages Nouveau rouge 2015’, afkomstig van Domaine André Colonge in het Franse Lancié is in Frankrijk uitgeroepen tot de allerbeste Beaujolais van dit jaar (Trophée Lyon Beaujolais Nouveau). In het glas bevindt zich dit kostelijke vocht dat mede door Niek Elshof van de Kralingse Wijnspecialist is ‘geassembleerd’. Voor de vierde keer op (werk)bezoek bij André Colonge was hij betrokken bij het maken van deze jonge wijn. Die komt van drie percelen, aldus Niek, en het is de (grote) kunst om tot de ideale menging (assemblage) te komen. Dat is deze keer dus op overtuigende wijze gelukt. Niek praat uiterst nuchter over wijn. Hij weet als geen ander wat de klant wil en wat die lekker vindt. Die kennis brengt hij uiteraard in bij het maken van de wijn.

Compagnons du Beaujolais
Niek Elshof is bestuurslid, voor Nederland, van de orde van de ‘Compagnons du Beaujolais’. Daar horen een imposant kostuum en versierselen bij, zoals de zilveren tastevin met zijn initialen.
Je hebt Beaujolais en Beaujolais Villages. Er is een verschil in prijs tussen die twee, maar dat proef je er ook meteen aan af. De Beaujolais Villages is een stuk voller met meer neus. Van Domaine André Colonge, uiteraard een ‘Villages’ komt de heerlijke en volle wijn en dankzij zijn jeugd barst hij van het fruit.

Niek Elshof kralingse wijnspecialist

Brouilly
Meteen een flesje van 20 liter meenemen? Dat kan, voor 500 euro neemt u de Brouilly – Cru de Beaujolais 2014 mee naar huis. ‘t Is wel flink tillen, maar als je ‘m eenmaal in huis hebt…

De Kralingse Wijnspecialist, www.kralingsewijnspecialist.nl
Lusthofstraat 80-C , 3061 WH Rotterdam (Kralingen)
tel. 010-4532532, 0610-848643 of 0622-425699 E-mail: info@kralingsewijnspecialist.nl