De Biergids is verhuisd naar de Vlietlaan nr. 18. Eigenaar Lois van Thiel kon de klus te voet klaren, want eerst zat De Biergids op  de Vlietlaan en de Oudedijk.

Wat is er veranderd? ‘Nog meer speciaalbieren’ en Lois voegt eraan toe ‘nog idioter’. Lois is eigenlijk net terug van een vakantie, in Sri Lanka (eiland ten zuiden van India, loeiheet). Er overkwam hem daar iets bijzonders. Van tamelijk dichtbij zag hij een luipaard drinken uit een meertje. Een metgezel had gelukkig een camera met een lange lens bij zich. Binnenkort (ook) in dit theater (www.desteronline.nl). Lois van Thiel doceert: ‘De specialbieren zijn booming, all over the world. Grote Nederlandse brouwerijen nemen (ook) kleine Belgische brouwerijen over en grote Belgische brouwerijen doen hetzelfde met de kleine Nederlandse brouwerijen. Die grote brouwerijen zien steeds meer speciaalbieren in de schappen van de supermarkten en ze hebben zelf niet de know-how in huis’. Behalve de grote vlucht in diversiteit en verkrijgbaarheid van de traditionele bieren, wordt er de laatste tijd ook van alles nieuw uitgevonden. Wat denkt u van het Kasteelbier genaamd Barista Chocolate Quad, Broeder Jacob Double Port en Broeder Jacob Double Espresso?

Gewaagd? In elk geval worden er van deze biertjes met chocola, port en espresso, al veel verkocht. De Kralingenaar links op de foto is een ware liefhebber die van variatie houdt. Hij liet Kwak, St. Julien, Brugse Zot, Grand Prestige (Hertog Jan) en Cuvée du Chateau (Kasteelbier) in zijn boodschappentas verdwijnen. Is er ook bier in Sri Lanka, Lois? ‘Jazeker, Lion beer, een pilsener ter plekke gebrouwen. Maar de Sri Lankanen drinken vooral thee.’


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.