Sinds kort geopend: De Bierstube aan de Oostzeedijk. Vooraan barman Andres en achter hem kok Nick. Andres staat op het punt om een gezelschap te bedienen met heerlijke (krokant korstje!) schnitzels. Nick was steeds werkzaam in de horeca. De keuken is zijn domein. Hij keerde terug uit Zeeland na daar zo’n 7 jaar te hebben gewoond en gewerkt (‘Middelburg, mooiste stad van ons land’). Nick: “We zijn laagdrempelig en maken alles zelf. Niks pakjes!” Andres kan ook uit de voeten in de keuken maar legt zich voorlopig toe op de bediening – met kennis van zaken, dat spreekt.

Lekker groot
In De Bierstube zijn ‘lekkere grote’ gepaneerde (bloem, eigeel, paneermeel) schnitzels die heet worden gebakken in geklaarde boter, vandaar dat krokante korstje. Zo hoort het. De saté in de Bierstube wordt gemaakt van malse kippedijen en gaat vervolgens op de grill. Uiensoep met desembrood en gesmolten kaas? Kunt u rustig bestellen.

bierstube-01

Kaart
Op de kaart: ruime keus aan voorgerechten, zoals tomatensoep, salade met Mozzarella en carpaccio, hoofdgerechten zoals ‘de Bierstube Burger’ en spareribs, verder smakelijke stamppotjes, zoals hutspot, desserts zoals stoofperen met kaneelijs. Aan de kinderen is ook gedacht en u kunt ook vegetarische gerechten bestellen.

De Bierstube Nick & AndresStudenten
Manager Hans mikt vooral op de studenten: “Er kan hier voor zeer redelijke prijzen worden gegeten en gedronken. Eigenlijk kan je hier een hele avond blijven, want we zijn van plan om na het eten voor heel veel gezelligheid te zorgen, zoals live muziek en karaoke. En natuurlijk kunnen hier ook feesten worden gegeven. Gezelschappen en groepen zijn van harte welkom. Ruimte zat.”

Bierstube, dan zal er toch wel Duits bier zijn? Jazeker, en nog wel van de tap: Ayinger, Felsgold, Warsteiner, Bittburger en Weissbier. Laat de pullen maar vollopen! Maar de Jupiler komt ook uit de tap.

Degenen die een wijntje prefereren bij het eten kunnen de uitgebreide wijnkaart inspecteren. Daarop wijnen, rood, wit en rosé uit Duitsland, Oostenrijk, Italië en Chili. Kiest u maar.

Valentijnsmenu: knip uit!
De Bierstube viert alvast een beetje de opening met het zeer voordelige en complete Valentijnsmenu. Voor 20,- kunt u een 3 gangen menu bestellen van de kaart – aanstaande vrijdag, zaterdag en zondag – op vertoon van deze advertentie. Laat u deze gelegenheid voor een gezellige avond niet ontgaan!

 

De Bierstube logo

Oostzeedijk 344
3063 CC Rotterdam
Tel. 0653-790674
Geopend: 7 dagen in de week, maandag t/m donderdag van 16.00 tot 01.00 uur,
vrijdag en zaterdag tot 02.00 uur en zondag tot 0.00 uur.

De Bierstube Facebook pagina