Dit jaar vindt het wijkfeest De Esch plaats op zondag 15 september in de Oude Plantage, op de Oude Plantagedreef te Rotterdam. De stichting Oude Plantage en het Buurtcollectief De Esch hebben hun activiteiten gebundeld in verband met de viering van het 250-jarig bestaan van de Oude Plantage.

Programma
Om 13.00 uur wordt het feest geopend door wethouder Bert Wijbenga. Hij onthult twee borden die geplaatst zijn in de Oude Plantage en waarop informatie over dit bijzondere park te lezen is.

Daarna is er een gevarieerd podiumprogramma met muziek uit vervlogen tijden uitgevoerd door een Barok-orkest, zeemansliederen gezongen door een Shantykoor, het popkoor Pur Sang met bekende popliederen, een heuse rockband Virginia Plain en als afsluiting de swingband Exobeat.

Circus Rotjeknor laat boeiende stunts zien die een circusartiest moet kunnen. Poppenspeler Wim Noordegraaf geeft een voorstelling in zijn poppenkast. Ook de sport wordt niet vergeten: bij een demonstratie schermen kun je van dichtbij zien hoe die sport bedreven wordt. Voetbalclub Excelsior geef een voetbalclinic. Wie een dansje wil wagen, kan zich te goed doen aan de wals. Natuurlijk is er wat te eten en te drinken en wie de wijk wil verkennen kan mee met de paardentram.

Prent van de Oude Plantage rond 1840

Parkenmaand
In september vindt ook de Rotterdamse Parkenmaand plaats waarin de Gemeente Rotterdam aandacht vraagt voor de toekomst van de parken in de stad. De stichting De Oude Plantage geeft tijdens het feest informatie over het verleden, heden en de toekomst van de Oude Plantage. De Oude Plantage is het oudste openbare park van de stad, waar destijds alle inwoners frisse lucht konden in ademen, zich konden vermaken en langs de rivier konden wandelen. In die twee en een halve eeuw heeft het park veel meegemaakt en in 1963 vond de laatste inrichting plaats. Wie ideeën heeft over de toekomst van dit park kan terecht bij de informatietent.

Foto van de Oude Plantage nu

De activiteiten zijn mogelijk gemaakt door de Gebiedscommissie Kralingen-Crooswijk, het Rotterdams Milieucentrum en de Stichting Neyenburgh.

Dag van de Oude Plantage
Tijd: 13:00-17:30 uur op zondag 15 september 2019 Locatie: Oude Plantagedreef, Rotterdam.

(ingezonden mededeling Buurtcollectief De Esch en Stichting Oude Plantage)


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.