Daar zat u op te wachten: de definitie van gezondheid. De voormalige Kralingse huisarts C. Van Noort verwoordt die kort en bondig en hij kan het weten: ‘niet weten dat je ziek bent’. Hij voegt eraan toe dat ieder mens wel wat heeft en dat je dus beter niet naar de dokter kunt gaan, want wie weet wat er dan allemaal aan het licht komt. Van Noort nam afgelopen woensdag afscheid van zijn patiënten in de Hoflaankerk.

De rij mensen die hem de hand wilden schudden begon urenlang al op de trappen van de kerk. Na 37 ‘dienstjaren’ hield hij ermee op. Hij is 65 geworden. Zijn vader en grootvader waren ook huisarts. Zijn (4) kinderen zagen niets in dat vak. De laatste jaren was zijn praktijk gevestigd in de ‘hoed’, huisartsen onder één dak, Huisartsencentrum Kralingen aan de Oudedijk. Wat gaat u nu doen? ‘Niets’, is het antwoord. Hoewel, hij gaat deze week op reis naar Frankrijk, om er te fietsen, samen met een goede oude vriend. Mevrouw Den Braver verhaalt de Sterfotograaf hoe haar zonen ooit speelden met de kleine Cees van Noort, op de Chris Bennekerslaan, dat zij al 86 jaar is en nog steeds een voortreffelijke gezonheid geniet.

Zo ziet ze er ook uit. Ze zegt zelfs: ‘tot mijn tachtigste had ik nooit een dokter nodig’. Mevrouw Den Braver wilde graag met haar dokter op de foto. Huisarts Arianna Michieli heeft de praktijk van Van Noort overgenomen. Ze nam al geruime tijd waar. De vertrouwde en alom geroemde doktersassistente Lucienne Bosman blijft werkzaam in de dokterspraktijk.

Kralingse huisarts C. Van Noort


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.