De restauratie van het Oostelijk Zwembad is inmiddels een tijd aan de gang. Helaas was er enige tegenslag door de onvoorziene asbestsanering en het betonherstel maar nu, na 10 maanden, zijn de bouwlieden bezig met opbouwen.

Het mooie koepeldak heeft een facelift ondergaan en alle muren op de 1e verdieping zijn gestuukt. Ook is een extra nooddeur gemaakt. De receptie en horeca zijn gekoppeld en de toiletten zijn verplaatst, zodat een mooiere ruimte ontstaat. De enkele douches zijn verwijderd en naast elke kant van de trap zullen grote groepsdouches gemaakt worden. Daarnaast zullen onze medewerkers na 80 jaar eindelijk hun eigen personeels- en kleedruimte krijgen, waar zij kunnen eten, vergaderen en omkleden.

Beatrixbad
Vanwege de tegenvallende kosten wordt helaas het prachtige Beatrixbad nog niet meegenomen in de restauratie. Afhankelijk van het verdere verloop van de restauratie zal Sportfondsen Rotterdam hier later een beslissing over nemen. Ook de squashbanen worden vooralsnog niet gerestaureerd en daarom nog niet in gebruik genomen.

(ingezonden mededeling – Alfred van Doorn, manager)