Het zonnetje schijnt in mijn kamer en alles wordt vrolijker. Zeker na het begin van 2015. Het was glad en koud en veel mensen hadden de griep, ik ook. Omdat de griepprik niet goed werkte, kregen veel ouderen de griep. En van wat er in de wereld allemaal gebeurt, word je ook niet vrolijker. Maar wat het mooie is bij mensen, je vergeet het weer als alles beter gaat, de zon weer schijnt en het met je familie goed gaat. Zo hoort het ook, want het leven is mooi. Gelukkig kan ik goed met mijn computer omgaan en blijf ik op de hoogte van alles wat er in de wereld, maar zeker in ons gebied Kralingen-Crooswijk, gebeurt. Er waren veel nieuwjaarsrecepties waar ik niet naar toe kon omdat het glad was. Gelukkig gaat het goed met de nieuwe opzet van het buurtgericht werken.

Veel mensen zijn toch meer geïnteresseerd in hun eigen buurt en dan wat ervoor kunnen doen en later het resultaat zien, geeft veel voldoening. Ik ben benieuwd hoe de samenwerking met de gemeenteraad gaat. Ik hoop met respect voor elkaar, want je doet het niet voor jezelf maar voor je stad. Mijn geboortestad en de stad waar ik 75 jaar gewoond heb is niet altijd vriendelijk voor zijn oud-bewoners. Er zijn veel te weinig parkeermeters en ze zijn moeilijk te vinden. Dat merkte ik weer toen ik op visite ging op de Admiraal de Ruyterweg. Betalen vind ik niet erg, maar eerst lang naar een parkeermeter zoeken is al een hele opgave. Op de Lombardkade stond er een, kenteken ingetoetst, mijn pincode, de tijdsduur en toen oké. Ik dacht: alles goed. Gezellig op de koffie bij een vriendin en trots dat alles gelukt was bij de parkeermeter. Maar bij het weggaan zag ik iets fladderen bij mijn ruitenwisser. Op mijn oude woonplek, de Gerdesiaweg, gestopt en ja hoor, een bon van 60 euro voor een niet goed gedane handeling. Het klinkt gek, maar ik heb zitten lachen en dacht toen: “mij krijg je niet klein. Ik leer het wel en blijf toch naar mijn stad komen”.

(afgelopen zaterdagochtend legde een verwoestende brand Buurthuis Vredenoord in de as. Greet Wijs was door de jaren heen nauw betrokken bij dat buurthuis in Kralingen-West. Deze column schreef ze voordat haar het slechte nieuws bereikte. Ongetwijfeld zal ze er in de nabije toekomst op terugkomen. Red.)

Greet Wijs