Buurtwerk maakt jong talent zichtbaar

‘De jeugd heeft de toekomst!’ Een vaak gehoorde uitspraak waar de jongerenwerkers van Buurtwerk in geloven. Iedere jongere heeft talent. Onze jongerenwerkers hebben de kennis en ervaring om dit talent naar boven te halen en eigen initiatief van jongeren te stimuleren.

Jong initiatief
Onze jongerenwerkers hebben dit jaar in Kralingen-Crooswijk al mooie jeugdinitiatieven ondersteund. Is het u opgevallen dat de skatebaan in De Esch is opgeknapt? Een initiatief van drie tieners in de wijk. Is uw stoep geveegd? Jongeren laten zien dat zij bijdragen aan een nette buurt. En wat denkt u van de jongen in Crooswijk die met middelbare schooljeugd in de wijk roadmaps gaat buurtwerk jong initiatiefmaken om het nieuwe schooljaar optimaal te benutten? Al dat enthousiasme werkt aanstekelijk. In navolging van de vernieuwde skatebaan is er ook een groep jongeren die een nieuw basketbalveld in de wijk wil. En andere jonge buurtbewoners willen zich hard maken voor aanpassing van de voetbalkooi aan de Schapendreef.

Talentweek in de herfstvakantie
Tijdens de Talentweek in de herfstvakantie zet Buurtwerk extra in op het ontdekken van talenten. Jongeren met een talent laten deze zien en maken zo leeftijdsgenoten enthousiast. Geboren regelaars doen de organisatie van de week, anderen laten horen hoe goed ze kunnen zingen of dansen de pannen van het dak en jonge kunstenaars geven workshops. Met een divers programma voor kinderen, tieners en jongeren laten we iedereen stralen en worden gelijktijdig nieuwe talenten ontdekt. Zo maken we van die week een feest voor heel Kralingen-Crooswijk.

buurtwerk voetbal

Meedoen?
Want ook u mag meedoen en uw talent inzetten! Als ondernemer of bewoner kunt u bijdragen aan de talentprogrammering die Buurtwerk gedurende het jaar heeft. Dus heeft u een bijzonder talent dat u met jongeren wilt delen, neem dan contact op met Talitha Kieffer, tel. 06-29140245.

Bent u nieuwsgierig geworden welke projecten en activiteiten er allemaal zijn voor en door jongeren? Neem dan eens een kijkje op onze site www.buurtwerk.nl of op Facebook: facebook.com/buurtwerk.kralingen

Buurtwerk logo

 

 

Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)
[wysija_form id=”1″]