Foto: (c) Aad Hoogendoorn

Op de fiets naar de golfbaan. In 75 minuten 9 holes spelen. Een biertje met een salade op het terras en weg zijn ze weer. Is dit een fiets-/golfvakantie in Drenthe of op de Waddeneilanden? Welnee, het zijn bezoekers van de Kralingse Golfbaan. Richard Jongste, voorzitter van de Stichting Golfbaan Kralingen, zit er regelmatig op het terras met zijn kopje gemberthee om zelf te ervaren hoe de bezoekers van de golfbaan genieten.

“De gemeente Rotterdam heeft ons nadrukkelijk opgedragen het maatschappelijk doel hoog in het vaandel te houden. Golf is geen elitaire bezigheid voor welgestelde gepensioneerden. Het is een concentratiesport, die in essentie tussen je oren gespeeld wordt, terwijl je in een prachtige omgeving bent. Als je hier op het terras zit met je kopje thee, zie je hoe divers ons publiek is. Veel studenten hebben een jaarkaart bij ons aangeschaft voor een speciaal tarief. We hebben daarnaast een gezinskaart, zodat het hele gezin op dezelfde kaart kan komen golfen. We doen mee aan het Golfstart initiatief, waarbij je 6 golflessen voor 99 euro kunt krijgen. Kortom, we doen er alles aan om de baan naar de Rotterdammers toe te brengen. En dat werkt, want er zijn sinds mei maar liefst 13 Golfstart groepen bij ons geweest die hier de beginselen van de golfsport geleerd hebben van onze twee golfpro’s. Veel mensen geven aan te willen beginnen met golf, omdat ze niet op vakantie gaan, maar toch het vakantiegevoel willen hebben. In het groen van de baan ben je voor je gevoel even helemaal weg. Dus waarom zou je dan ver weg gaan, als je dat gevoel ook hier op de baan krijgt? En als je over een poosje weer onbezorgd kunt reizen, dan kun je overal ter wereld golfen. Je hebt er dus altijd plezier van!”

Jongste is trots op Golfbaan Kralingen. “In de lockdown is de baan 2 maanden gesloten geweest. Dat heeft het groen goed gedaan. De baan ligt er nu prachtig bij, zelfs nu hij sinds half mei weer druk bespeeld wordt. De baan is wereldberoemd vanwege zijn ligging van maar liefst 7 meter onder zeeniveau. Er zijn maar 2 banen in de wereld die lager liggen. Eentje in Rusland en eentje in de VS. Dat feit trekt natuurlijk ook veel spelers uit de rest van het land aan. Onze baan is niet vaak zo drukbezet geweest. Maar gelukkig ontdekken steeds meer Rotterdammers de golfsport en onze baan. Het voordeel is overduidelijk: je fietst er naartoe met je golftas op je rug, je speelt je ronde, eet en drinkt wat en je bent zo weer thuis. Waar vind je dat nou? Meestal liggen golfbanen ergens afgelegen en moet je er met de auto naar toe. Mensen laten hun kinderen hier zelfstandig naartoe fietsen voor hun golfles. Wat we ook zien is, dat mensen hun kind bij de naburige manege, bij de hockey- of tennisvereniging afzetten, hier 9 holes komen spelen en daarna hun kind weer ophalen. Het is een groot goed om zo’n mooie golfbaan in de bebouwde kom te hebben die zo laagdrempelig is.”

Meer informatie over het golfen op Golfbaan Kralingen vindt u op www.golfbaankralingen.nl. Of kijk op www.golf.nl voor meer informatie over de golfsport.

Golfbaan Kralingen, Kralingseweg 200, 3062 CG Rotterdam, tel. 010-2105378.


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.