Bestaat er een recept voor een lang en gezond leven? Tijdens het Denkcafé, op 17 april staat de gezondheidsindustrie centraal, met dr. Luc Bonneux is arts en epidemioloog. Met zijn boek ‘En ze leefden nog lang en gezond’ gooide hij een knuppel in het hoenderhok van de medische wereld. Hij schrijft over onbetrouwbare wetenschappers, blunderende politici en financiële belangen. Over dubieus onderzoek naar de rol van de vetten en de zon. En over de nadruk op risico’s en angst.

Tijdens het Denkcafé, op woensdag 17 april in Arminius, staat de gezondheidsindustrie centraal. Het idee is: wie goed genoeg voor zichzelf zorgt, wordt gezond oud. Maar de enorme hoeveelheid adviezen en preventiecampagnes spreken elkaar tegen. Dus wat is nou precies een gezond leven? Welk aandeel heeft onze levensstijl daarin? En hoe groot is de invloed van de (farmaceutische) industrie op universiteit en politiek?

Dr. Luc Bonneux is arts en epidemioloog. Met zijn boek ‘En ze leefden nog lang en gezond’ gooide hij een knuppel in het hoenderhok van de medische wereld. Hij schrijft over onbetrouwbare wetenschappers, blunderende politici en financiële belangen. Over dubieus onderzoek naar de rol van de vetten en de zon. En over de nadruk op risico’s en angst.

Gespreksleider Geert Maarse baant zich samen met hem een weg door de doolhoven van medische kennis. Op zoek naar een antwoord op de vraag: wat kunnen we dan wél doen om gezond oud te worden? Hij wordt vakkundig bijgestaan door prof. dr. Piet van den Brandt (hoogleraar Epidemiologie aan de Universiteit Maastricht, gespecialiseerd in voeding en leefstijl) en Fred Schaaf (regiocoördinator voor Achmea).

Verder een scherpe column van journalist en cabaretier Diederik Smit (De Speld) en na afloop een extreem gezonde borrel en muziek van ClublePop.

Dikke mensen korting op debat

Is het je eigen schuld als je dik bent? En zijn dikke mensen automatisch ongezond? Tijdens het Denkcafé over de gezondheidsindustrie, op woensdag 17 april, krijgen dikke mensen korting op hun entree. Hoe hoger de BMI, hoe hoger de korting.Entree voor deze avond is vijf euro, maar bezoekers krijgen de optie om hun Body Mass Index, een veelgebruikte indicator voor gezondheid, op te meten. Hoe hoger de BMI, hoe hoger de korting.

 

Het Denkcafé is een maandelijkse samenwerking van Arminius en Studium Generale & Erasmus Cultuur.

Woensdag 17 april | 20.00 uur | Entree € 5 (studenten en Rotterdampas € 2,50)

bron www.eur.nl

studium-generale
foto wikkipedia / ParentingPatch