Op vrijdag 28 juni en zaterdag 29 juni 2013 vindt voor de derde keer het Pijnackerplein Bluegrass Festival plaats in Rotterdam. Het karakteristieke plein in het hart van de wijk “Het Oude Noorden” staat vrijdagavond én zaterdag de gehele dag bol van de Amerikaanse roots- muziek uit de jaren ’40 en ’50. Vanaf het plein nemen rasartiesten je mee op een muzikale reis naar het zuiden van de Verenigde Staten in de eerste helft van de vorige eeuw.

Zielsnijdende zang, beukende banjo’s, snerpende violen, galmende gitaren en scheurende mandolines zijn de belangrijkste muzikale ingrediënten van deze rijke Amerikaanse muziekcultuur. Het festival presenteert een breed scala authentieke maar ook eigentijdse muziekstijlen. Verwacht in ieder geval een smerige portie swamp, Delta- blues, folk, country, rockabilly, bluegrass en hillbilly met een vleugje western swing.

Little-Kim-&-The-Apple-3
Little Kim & The Alley Apple 3

Live roots
Bob-WayneEén van de hoofdacts is Bob Wayne; een rauwe, onstuimige, eigenzinnige rebel met een grote levenspassie en een roekeloze charme. Een aanrader voor de liefhebbers van de meer stevige bluegrass en punkabilly. De andere hoofdact JD Wilkes & The Dirt Daubers staat garant voor een show vol zweterige Delta blues, bezeten bluegrass, vuige swamp met een rock ’n roll kick. Rotterdams eigen Stringcaster is een rockabilly band met haar wortels in de traditionele folk en blues. Blue Grass Boogiemen staan garant voor een flinke portie “high-energy bluegrass at its finest”. Met slechts een paar akoestische instrumenten, waaronder een banjo en de mandoline, weten zij op zeer aanstekelijke wijze het publiek te bespelen. Andere namen op het tweedaags festival: The Campfire Collaboration, Small Time Crooks, Little Kim & The Alley Apple 3, Pal’o’Mine, The Drip Dry Man & The Revolver Beat Band, Joep Pelt, De Bommelband, Red Herring en Amigos D’Noord.

JD-Wilkes-&-The-Dirt-Daubers

Strip exposities, workshop, flatpickers wedstrijd, festivalmarkt en picknick
In een speciaal door zöi design ontworpen comic-huisje, geïnsprireerd op de comic strip Krazy Kat, zijn tijdens het festival verschillende strip-exposities waar werk te bewonderen is van J.D. Wilkes (frontman van JD Wilkes & The Dirtdaubers), Peter Pontiac, Handsome Willy Manitoba, Agnes Roothaan en Marcel Ruijters. Speciaal voor het festival is op zaterdag een worskhop onder leiding van J.D. Wilkes. Op de Bluegrass Festival Markt tref je ukelele’s, prachtige lederen accessoires, vintage kleding en andere (ambachtelijk vervaardigde) producten aan. Voor zowel professionele en amateur ‘snaarplukkers’ presenteert The Fellowship Of Acoustics een flatpickers- oftewel stringpickers-wedstrijd. Alle instrumenten zijn denkbaar, banjo, gitaar, mandoline en contrabas. Als het maar snaren heeft. De wedstrijd wordt op zaterdag gehouden van 12.00 tot 13.00 uur. Deelname aan de wedstrijd is gratis. Nieuw dit jaar is de speciale picknick-weide op het plein. Geniet daar van lekkere hapjes, hotdogs van Hans Worst en koude Budweiser Budvar! Het festival begint dit jaar voor het eerst al op vrijdagavond en duurt tot zaterdagavond middernacht. Volg het festival op Facebook of Twitter mee: #bluegrassfestival2013

Pijnackerplein Bluegrass Festival 2013
Pijnackerplein, Oude Noorden, Rotterdam

Vrijdag 28 juni 2013: 19.00 – 23.00 uur en Zaterdag 29 juni 2013: 12.00 – 00.00 uur
Gratis entree!

Volg ons via Facebook en meld je aan voor de nieuwsbrief voor het laatste nieuws.

bluegrassfestival.nl

BGFFlyerFrontWeb