Zaterdag 29 juni is het weer zover, het levende beelden festival De Nieuwe Binnenweg…leeft! vindt plaats. Om 13:00 uur start het festival op de Nieuwe Binnenweg tussen Eendrachtsplein en de ‘s Gravendijkwal. Bezoekers kunnen genieten van bizarre, lieve en ondeugende karakters.

Van geisha’s tot fladderende vlinders,  van een kletsend bankje tot Charlie Chaplin. Het ene beeld staat zo lang mogelijk stil. De ander reageert op het publiek door ze te laten schrikken of om een handkus te vragen.  Kinderen kunnen kennismaken met het circusvak  op de circusspeelplaats van Circus Rotjeknor. En ook is er muziek van Choros de Maas

Om 13:00 uur is de opening van het festival naast Rotown. En wordt verricht door Hans van Zuuren, deelgemeentevoorzitter Rotterdam Centrum.

roodkapjeOmdat deze beelden echt leven, soms even ‘aan de wandel gaan’ of ergens een biertje pakken’ op één van de vele terrassen, is het advies aan alle bezoekers hetzelfde te doen. Er valt immers genoeg te beleven op de straat waar kunst met een knipoog wordt beleeft. Bij minder mooi weer zijn de beelden te bewonderen in etalages of winkels.

Het evenement is georganiseerd door Vereniging De Binnenweg en wordt mogelijk gemaakt door Woonstad Rotterdam, Deelgemeente Rotterdam Centrum en een groot aantal ondernemers van de Nieuwe Binnenweg.

 

 

Zie ook facebook.com/nieuwebinnenwegleeft